Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: 1ο Επιστημονικό συνέδριο Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ναύπλιο: 1ο Επιστημονικό συνέδριο Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Call for papers

Αγαπητές συμφοιτήτριες και αγαπητοί συμφοιτητές,

το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητριών και Φοιτητών του Τμήματος με τίτλο: Νέες Έρευνες στην Επιστήμη του Θεάτρου. Η διοργάνωση αυτή αποσκοπεί στο να προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να προβάλουν την έρευνά τους, να γνωριστούν μεταξύ τους, καθώς επίσης να έρθουν σε επαφή με σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις της έρευνας γύρω από τη σύνθετη τέχνη του θεάτρου, σημαντική συμβολή  στην οποία αποτελεί και η δική τους ερευνητική δραστηριότητα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Ναύπλιο, στα κτίρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2022.

Στο  συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν με ανακοίνωση και να παρακολουθήσουν Προπτυχιακές/οί, Μεταπτυχιακές/οί Φοιτήτριες/ές & Υποψήφιες/οι Διδάκτορες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και ομοειδών και συναφών Τμημάτων στην Ελλάδα. Οι ανακοινώσεις διαρκούν 10’, μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές και θα αφορούν σύντομες παρουσιάσεις εργασιών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, δηλαδή πρόσφατες πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες καθώς και  ολοκληρωμένες ή εν προόδω διδακτορικές διατριβές και θα πρέπει να σχετίζονται με τα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα:

Παγκόσμια Δραματουργία

Νεοελληνική Δραματουργία

Αρχαίο θέατρο, Πρόσληψη αρχαίου δράματος

Σύγχρονο θέατρο και Περφόρμανς

Θέατρο και Διαπολιτισμικότητα

Θέατρο και Εκπαίδευση

Θέατρο και Κινηματογράφος

Θέατρο και Λογοτεχνία

Θέατρο και Καλές Τέχνες

Τελετουργία, ανθρωπολογία

Κοινωνικό Θέατρο

Σωματικό Θέατρο, Χορός  (θεωρητικές προσεγγίσεις)

Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία (θεωρητικές προσεγγίσεις)

Όσες/οι προπτυχιακές/οί, μεταπτυχιακές/οί φοιτήτριες/φοιτητές και υποψήφιες/οι διδάκτορες επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοίνωση στο Συνέδριο, παρακαλούνται να αποστείλουν τον τίτλο της εργασίας τους και μία σύντομη περιγραφή (έως 30-40 λέξεις) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μαζί με τα στοιχεία τους (όνομα, ιδιότητα,  Τμήμα, στοιχεία επικοινωνίας). Στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματός σας, είναι απαραίτητο να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και το γνωστικό αντικείμενο από τα ανωτέρω, στο οποίο αναφέρεται η εργασία σας.

Οι ανακοινώσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1500-2000 λέξεις (εξαιρούμενης της βιβλιογραφίας), ενώ ο μέγιστος χρόνος της κάθε εισήγησης πρέπει να είναι μέχρι δέκα (10) περίπου λεπτά ώστε να υπάρχει χρόνος για να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες/οι συμμετέχουσες/οντες και υποψήφιες/υποψήφιοι διδάκτορες.

Η προθεσμία υποβολής των τίτλων εργασιών και των περιλήψεων είναι 15 Ιουνίου 2022.

Για οποιαδήποτε απορία σχετική με την υποβολή, μπορείτε να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Θα σας παρακαλούσαμε ενθέρμως, όπως κοινοποιήσετε τη σχετική πρόσκληση σε διαδικτυακές ομάδες φοιτητών, ώστε να ξεκινήσει σταδιακά η υποβολή των προτάσεων, η οποία εκπνέει στις 15 Ιουνίου 2022. Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο και τη συνεργασία σας.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου

Μαρία Σικιτάνο, υποψήφια διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών (Συντονισμός)

Καλλιόπη Καλποδήμου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών

Παναγιώτης Παπαναστασίου,  υποψήφιος διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών

Δήμητρα Χουντάλα, υποψήφια διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών

Επιστημονικά Υπεύθυνη Αγγελική Σπυροπούλου, Καθηγήτρια Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ