Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟ50 εκατ. άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι με την πείνα τους επόμενους μήνες...

50 εκατ. άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι με την πείνα τους επόμενους μήνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Μιλώντας μετά τη Σύνοδο της G7 στη Γερμανία, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε ότι έως και 50 εκατ. άνθρωποι, ιδιαίτερα στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, θα αντιμετωπίσουν πείνα τους επόμενους μήνες

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη θα έρθουν αντιμέτωποι με την πείνα μέσα στους επόμενους μήνες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, προειδοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Ουκρανία συμβάλλει σημαντικά στα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων, εξάγοντας σημαντικές ποσότητες σπορέλαιων, καλαμποκιού και σιταριού.

Αλλά αυτές οι προμήθειες αυτή τη στιγμή είναι παγιδευμένες εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Μιλώντας μετά τη Σύνοδο της G7 στη Γερμανία, η κ. Μπέρμποκ δήλωσε ότι έως και 50 εκατομμύρια άνθρωποι, ιδιαίτερα στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, θα αντιμετωπίσουν πείνα τους επόμενους μήνες.

Κοινή δήλωση της ομάδας των υπουργών Εξωτερικών της G7 αναφέρει: «Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας έχει προκαλέσει μια από τις πιο σοβαρές επισιτιστικές και ενεργειακές κρίσεις στην πρόσφατη ιστορία, η οποία απειλεί πλέον τους πιο ευάλωτους σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε μια συντονισμένη απάντηση για τη διατήρηση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και να σταθούμε δίπλα στους πιο ευάλωτους εταίρους μας».

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Μέλανι Τζόλι, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να στείλει πλοία στα ευρωπαϊκά λιμάνια για να μεταφέρουν σιτηρά σε περίπτωση που απελευθερωθούν οι προμήθειες της Ουκρανίας.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα προϊόντα θα σταλούν στον κόσμο», είπε στους δημοσιογράφους. «Αν όχι, εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν λιμό»

Πηγή: skai.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ