Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Κοσμοσυρροή πιστών γιόρτασαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους

ΒΙΝΤΕΟ: Κοσμοσυρροή πιστών γιόρτασαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους

Με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού την Πέμπτη 28 Απριλίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ.κ Νεκταρίου εορτάζεται η Ζωοδόχος Πηγή στο Κεφαλάρι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ενώ πραγματοποιήθηκε και λιτάνευση της Εικόνας, παρουσία πολλών πιστών και εκπροσώπων της Πολιτείας.

Η Μητέρα Του Χριστού ως Ζωοδόχος είναι ένα επίθετο της Θεοτόκου
Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται με την αποκάλυψη μιας ιερής πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινούπολης από τη Θεοτόκο σε έναν στρατιώτη που ονομαζόταν Λέων Μάρκελς, ο οποίος αργότερα έγινε ο βυζαντινός αυτοκράτορας Λέων Α΄ (457-474).

Ο Λέων έκτισε την ιστορική εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί στο σημείο εκείνο, στην οποία έγιναν πολυάριθμες θαυματουργές θεραπείες κατά τη διάρκεια των αιώνων, με τη μεσολάβηση της, καθιστώντας μία από τις σημαντικότερες τοποθεσίες προσκυνήματος στην Ελληνική Ορθοδοξία. Έτσι, ο όρος «Ζωοδόχος Πηγή» έγινε ένα επίθετο της Αγίας Θεοτόκου και εκπροσωπήθηκε στην τέχνη της εικονογραφίας.

Η Ζωοδόχος Πηγή εορτάζεται την Παρασκευή του Πάσχα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ι. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, οι Αντιδήμαρχοι Άργους Μυκηνών Δ. Κρίγγος, Μ. Ρέσκος και Γ. Σαρρής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Σκούφης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος ΕΠΣΑ Αργολίδας  Βασίλης Σιδέρης , Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ