Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Βάψε τα πασχαλιάτικα αυγά σου χωρίς χημικά και βαφές

Βάψε τα πασχαλιάτικα αυγά σου χωρίς χημικά και βαφές

Το Πάσχα είναι εδώ και σου χτυπάει τη πόρτα.

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει από σπιτικά κουλουράκια γεμάτα αγάπη, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ τα αγαπημένα μας κόκκινα αυγά που κάνουν όλες οι μαμάδες και γιαγιάδες της Ελλάδας. Είναι μία παράδοση που δεν ξεχνιέται και τηρείται κάθε χρόνο ευλαβικά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάψουμε κόκκινα τα αυγά μας, αλλά οι βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, περιέχουν πολλά χημικά και πρόσθετα που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Τι θα έλεγες να μπορούσες να βάψεις τα αυγά σου, φυσικά, χωρίς επικίνδυνες βαφές και πρόσθετα χρώματα;

20-30 αυγά
1 κιλό παντζάρια
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Η διαδικασία για να φτιάξουμε τα αυγά μας είναι πολύ εύκολη. Βάλε μεράκι στην εκτέλεση και θα έχεις τα πιο όμορφα κόκκινα αυγά φέτος.

Ξεκινάμε παίρνοντας τα αυγά. Βάζουμε τα αυγά, προσεχτικά, μέσα σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά, όχι παραπάνω. Τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε καλά τα παντζάρια και αφού τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα βράζουμε για περίπου 30-λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφού μαλακώσουν, τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα λιώνουμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε μέσα στο ζουμί τους. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα να βράσει πάλι για 10-15 λεπτά.

Τέλος, βάζουμε τα αυγά μας μέσα στο μείγμα και τα αφήνουμε μαζί με τα παντζάρια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο κόκκινο χρώμα. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα στολίζουμε όπου θέλουμε. Τα κόκκινα αυγά μας είναι έτοιμα για φέτος!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ