Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠροληπτική παρέμβαση για το Κάπνισμα στη μαθητική κοινότητα των Δημοτικών Σχολείων της...

Προληπτική παρέμβαση για το Κάπνισμα στη μαθητική κοινότητα των Δημοτικών Σχολείων της Αργολίδας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκίνησε η υλοποίηση στη μαθητική κοινότητα, των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Αργολίδας, του εγκεκριμένου από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικού  προγράμματος: “smokefreegreece”  για την πρόληψη του καπνίσματος.

Η  παρέμβαση αγωγής υγείας και πρόληψης, υλοποιείται σε συνεργασία της ΔΠΕ Αργολίδας με το Κέντρο ενημέρωσης και Πρόληψης κατά του Καπνίσματος Τεγέας.

Η μαθητική δράση πρόληψης που υλοποιήθηκε σε δύο δίωρες συναντήσεις  με την Ε΄τάξη του σχολείου μας ,  έχει βασικό σκοπό να δώσει στους μαθητές έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, μέσω θετικών μηνυμάτων που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής με αθλητισμό, και ισορροπημένη διατροφή μακριά από εξαρτήσεις.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υλοποιήθηκε  εξ αποστάσεως μέσα στην τάξη –  μέσω της πλατφόρμας webex-  με ηλεκτρονική παρουσίαση σε μορφή power point  κι ενεργό συμμετοχή των μαθητών .

Η παρουσίαση ήταν  εμπλουτισμένη με παράθεση σχετικού  πειράματος, Μελέτης Περίπτωσης, παρουσίασης αποτελεσμάτων σχετικών ερευνών και συνιστά αφορμή για απόκτηση στέρεων και επιστημονικών γνώσεων και ανάπτυξης γόνιμου προβληματισμού για σφαιρική προσέγγισης του θέματος από τους μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Πασπάτη Λυκούργο για την εμπεριστατωμένη και ζωντανή παρουσίαση, που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και ενθαρρύνει το γόνιμο προβληματισμό και  τη συζήτηση για το θέμα της πρόληψης κατά του καπνίσματος, την κα Ελένη Μάρα υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων ,τις δασκάλες της Ε΄τάξης και φυσικά τους μαθητές μας για την επιτυχία της δράσης. Ως απότοκο του προγράμματος οι μαθητές μας θα δημιουργήσουν σχετική αφίσα με  κυρίαρχο μήνυμα ΄΄ Μαθαίνω να μην καπνίζω΄΄.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ