Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με ιατρικούς, οδοντιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους...

ΒΙΝΤΕΟ: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με ιατρικούς, οδοντιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους συγκεντρώνει υγειονομικό υλικό για την Ουκρανία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την ευθύνη συγκέντρωσης και αποστολής στην Ουκρανία ιατροφαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, προοριζόμενου για τους πολίτες της χώρας που δοκιμάζονται από τη ρωσική εισβολή.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε την Τρίτη 8 Μαρτίου, με εκπροσώπους συλλόγου Ουκρανών εγκατεστημένων στην Πελοπόννησο.

Ουκρανία

Η συγκέντρωση του πιο πάνω υλικού, δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα γίνει στα διοικητήρια των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, σε συνεργασία της Περιφέρειας με ιατρικούς, οδοντιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους των 5 Π.Ε.

Σήμερα ο κ. Νίκας αλλά και ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας Περ. Πελοποννήσου, κ Βασίλης Διαμαντόπουλος από το Ναύπλιο, την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας μίλησαν για την συγκέντρωση υγειονομικού υλικού.

Ακόμη ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στην υπογραφή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αργολίδα αλλά και σε έργα σε αθλητικούς χώρους στο δήμο Άργους-Μυκηνών.

Παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο

Σε ανακοίνωση από την Π.Ε Αργολίδας αναφέρεται:

 Συνάντηση έγινε στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας στην οποία παρευρέθησαν ο  Αντιπεριφερειάρχης κος Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ κος Ιωάννης Μαλτέζος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κος Ιωάννης Μαντζούνης, ο Γενικός Δ/ντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελ/σου κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αργολίδας κος Γεώργιος Καραφωτιάς, η κα Αριστέα Κατσουλάκου Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας, ο Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κος Δ. Παπαδημόπουλος, ο Γ.Γ. Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κος Γ. Δωροβίνης και ο Ιατρός της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αργολίδας κος Δ. Χαραλαμπάκης, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Από τη συνάντηση προέκυψε η μεγάλη ανάγκη για φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό που τόσο η Περιφέρεια  όσο και οι Σύλλογοι θα φανούν αρωγοί. Σημαντική είναι και η συμμετοχή κάθε πολίτη με την συνδρομή του με κάθε απαραίτητο υλικό.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες  από 08:00 έως 15:00 μέχρι τις 21-03-2022 ημέρα Δευτέρα υπό την εποπτεία των Συλλόγων.

Μετά το πέρας της συλλογής το υλικό θα παραδοθεί μέσω του Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην δοκιμαζόμενη περιοχή.

Επισυναπτόμενη λίστα, (σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ε.Σ.):

Αντιπυρετικά, Φυσιολογικοί οροί και αμπούλες

Κολλύρια (ενυδατικά)

Γάζες αποστειρωμένες – επίδεσμοι ελαστικοί – λευκοπλάστ

Σπρέι επούλωσης τραυμάτων

Αλοιφές για εγκαύματα (όχι φτιαχτές)

Συσκευές ορών για ενδοφλέβια χρήση

Σύριγγες όλων των μεγεθών

Ιατρικές μάσκες – γάντια

Απολυμαντικά – betadine – hibitane – οινόπνευμα

Θερμόμετρα  (ηλεκτρονικά)

Αιμοστατικά (γάζες, spray, κρέμες)

                     Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ