Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘα αφήσεις το κατοικίδιό σου σε babysitter; Τι πρέπει να κάνεις!

Θα αφήσεις το κατοικίδιό σου σε babysitter; Τι πρέπει να κάνεις!

Ετοιμάζεσαι να φύγεις για ταξίδι και σκέφτεσαι να αφήσεις το κατοικίδιό σου για φιλοξενία; Δες τι πρέπει να κάνεις για να εξασφαλίσεις μια ευχάριστη και ασφαλή διαμονή.

Ετοιμάζεσαι να φύγεις εκτός πόλης για διακοπές ή για επαγγελματικό ταξίδι και αναρωτιέσαι τι θα κάνεις με το κατοικίδιό σου; Εάν δε βρήκες κάποιο φίλο ή συγγενικό πρόσωπο για να προσέξει τον σκύλο ή τη γάτα σου στο δικό σου σπίτι κατά τη διάρκεια της απουσίας σου και δε θέλεις να επιλέξεις κάποιο ξενοδοχείο κατοικίδιων, τότε μάλλον θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο της φιλοξενίας του κατοικίδιου σου σε κάποιο άλλο σπίτι.

Τι πρέπει να προσέξεις και πώς μπορείς να κάνεις τη διαμονή του τετράποδου φίλου σου ευχάριστη και λιγότερο αγχωτική;

Επίλεξε κάποιον που εμπιστεύεσαι
Η εμπιστοσύνη πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα εάν θα πας το ζωάκι σου σε κάποιον
επαγγελματία ή στο σπίτι κάποιου φίλου ή συγγενή. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αρκετά υπεύθυνος για να αναλάβει μία τέτοια αποστολή. Όσον αφορά το φιλικό πρόσωπο, θα πρέπει να είναι κάποιος που γνωρίζεις καλά και ξέρεις ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Εάν επιλέξεις κάποιον επαγγελματία, φρόντισε να ρωτήσεις για συστάσεις ή εάν συνεργάζεται με κάποια πλατφόρμα φρόντισε να ελέγξεις τις κριτικές του.

Φρόντισε να ελέγξεις νωρίτερα τον χώρο
Καλό είναι να πας να δεις τον χώρο που θα μείνει ο σκύλος ή η γάτα σου πριν έρθει η στιγμή του ταξιδιού. Ακόμα καλύτερο είναι να πάρεις και το κατοικίδιό σου μαζί, έτσι ώστε να μπορέσει να γνωρίσει το καινούργιο περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο που θα το φροντίσει. Με αυτό τον τρόπο η μετάβαση θα γίνει πιο εύκολη. Επιπλέον, εάν κανονίσεις μία επίσκεψη νωρίτερα θα μπορέσεις να δεις και τα επίπεδα καθαριότητας και να βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει κάποιο αντικείμενο ή φυτό που μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία του. Εκεί θα μπορέσεις να ενημερώσεις και τον άνθρωπο που θα το φροντίσει σχετικά με τις συνήθειες του
σκύλου ή της γάτας σου.

Κάνε τη μεταφορά του ασφαλή
Εάν ο σκύλος ή η γάτα σου είναι συνηθισμένα στα ταξίδια, τότε σίγουρα γνωρίζεις πως να τα μεταφέρεις με ασφάλεια. Εάν όμως δε βγαίνουν συχνά από το σπίτι, τότε βεβαιώσου πως έχεις μία τσάντα μεταφοράς σκύλου ή μία τσάντα μεταφοράς γάτας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Πάρε μαζί τα αγαπημένα του αντικείμενα
Είναι πολύ σημαντικό να μην αλλάξει κατά πολύ η ρουτίνα του σκύλου ή της γάτας σου. Φρόντισε ο άνθρωπος που θα το φυλάξει σπίτι του να έχει τα απαραίτητα αντικείμενα, έτσι ώστε παρά την αλλαγή περιβάλλοντος να μπορεί να μυρίζει κάτι οικείο. Νούμερο ένα στη λίστα είναι το κρεβάτι τους. Εάν ο άνθρωπος που θα προσέξει το κατοικίδιό σου είναι επαγγελματίας, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ήδη κρεβάτια για σκύλους και κρεβάτια για γάτες. Παρ’ όλα αυτά, το ζωάκι σου θα είναι πιο ήρεμο και ήσυχο, εάν έχει τα δικά του. Εάν έχεις γάτα το ίδιο ισχύει και για το ονυχοδρόμιο της. Η γάτα σου περνάει πολύ χρόνο εκεί και σίγουρα αποτελεί ένα αντικείμενο που θα τη χαλαρώνει και θα την κάνει χαρούμενη εν απουσία σου. Τέλος, μην ξεχάσεις για κανένα λόγο αντικείμενα όπως το κολάρο σκύλου και το
σαμαράκι σκύλου, αφού είναι απαραίτητα για τις βόλτες του.

Περισσότερα προϊόντα στο PetShop Online Animal.gr!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ