Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΚαλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις αναρριχητές στον Χελμό -Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης

Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις αναρριχητές στον Χελμό -Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται 3 χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.

Επιχειρούν ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ. Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ. Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ  και 4 όχηματα. Ο καιρός για Χελμό είναι σχετικά καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα με μέτριους ανέμους αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ