Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλων διαστάσεων η ζημιά σε εσπεριδοειδή και κηπευτικά από τον παγετό...

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλων διαστάσεων η ζημιά σε εσπεριδοειδή και κηπευτικά από τον παγετό – Στην Αργολίδα ο Παν. Νίκας – Ζητείται άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ

Οι διαστάσεις που παίρνει η ζημιά από τον ισχυρό παγετό σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και κηπευτικών στην Αργολίδα γίνονται συνεχώς μεγαλύτερες, καθώς υπάρχει βάσιμη ανησυχία πως θα επηρεάσει γενικότερα την Οικονομία του Νομού.

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και η εμπλοκή που προέκυψε με τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας το βράδυ της Τρίτης, λόγω διακοπών του ρεύματος, οδηγούν τους παραγωγούς σε αδιέξοδο αν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση των αρμοδίων φορέων.

Στην Αργολίδα βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας όπου και μίλησε στην κάμερα του argonafplia.gr γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο με τα όσα δήλωσε ο κ. Νίκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Τάκης Πεβερέτος και ο παραγωγός από τον Δήμο Ναυπλιέων, κ. Σωκράτης Δωρής.

Ενημέρωση από την Π.Ε Αργολίδας για την σημερινή συνάντηση υπό τον κ. Νίκα

Ο Αντι/ρχης Π.Ε. Αργολίδας Δημήτριος Σχοινοχωρίτης υποδέχθηκε, σήμερα 27/1/2022, τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας., στο Ναύπλιο. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ Ιωάννης Μαλτέζος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελ/σου Ιωάννης Μαντζούνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γανώσης.

Μείζον θέμα της συζήτησης ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό που έπληξε τα εσπεριδοειδή και τα κηπευτικά στην Π.Ε Αργολίδας στις 25 και 26/1/2022. Επί πέντε συνεχόμενα βράδια είχαμε παγετούς στην Αργολίδα, με ισχυρότερο την 25/1/2022 όπου η θερμοκρασία κυμάνθηκε από -5 έως -8 με βάση ενδείξεις του μετεωρολογικού σταθμού Πυργέλας. Η αρμόδια υπηρεσία (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) πραγματοποίησε αυτοψία στις καλλιέργειες και ενημέρωσε ενδελεχώς τον Περιφερειάρχη για το μέγεθος των ζημιών.

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Περ/ρχη κ. Νίκα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Εστάλη η έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΑΟΚ της Π.Ε Αργολίδας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και αναμένεται επίσκεψη του κ. Λυκουρέντζου στη Αργολίδα την Τετάρτη 2/2/2022.

εσπεριδοειδή

Παγετός

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ