Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΜαγικές εικόνες με την «Πανσέληνο του Λύκου» πάνω από τον Αργολικό κόλπο (φωτο...

Μαγικές εικόνες με την «Πανσέληνο του Λύκου» πάνω από τον Αργολικό κόλπο (φωτο βίντεο)

Η πρώτη πανσέληνος του 2022, γνωστή και ως «Πανσέληνος του Λύκου», ανατέλλει απόψε, 17 Ιανουαρίου, και μας δλινει μια εκθαμβωτική θέα του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης.

Πανσέληνος

Στην Αργολίδα το φεγγάρι δίνει στους λάτρεις της φωτογραφίας μαγικές εικόνες με την πανσέληνο πάνω από το Ναύπλιο, το Παλαμήδι , το Μπούρτζι , αλλά και την παραλία της Νέας Κίου.

Πανσέληνος

Η πρώτη πανσέληνος του χρόνου φτάνει στην κορύφωσή της τα χαράματα της Τρίτης (1:48 π.μ.). Ωστόσο, οι λάτρεις του ουρανού και της αστρονομίας θα αρχίσουν να βλέπουν την ανατολή του φεγγαριού περίπου 24 λεπτά πριν από το ηλιοβασίλεμα.

Η πανσέληνος συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη πλευρά της Γης από τον ήλιο. Ως αποτέλεσμα, το φεγγάρι φαίνεται φωτισμένο, επειδή βλέπουμε το φως του ήλιου να αντανακλάται από αυτό. Η αποψινή Σελήνη του Λύκου θα φαίνεται πλήρης μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Πανσέληνος

Οι παρατηρητές του ουρανού μπορεί να σταθούν τυχεροί και να καταφέρουν να δουν τον Πολυδεύκη (Pollux), το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό των Διδύμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Πανσέληνος

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου, όπως γράφει το Space, ονομάστηκε «Σελήνη του Λύκου», επειδή οι λύκοι ούρλιαζαν προς το φεγγάρι αυτή την εποχή του χρόνου. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λύκοι ούρλιαζαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή πεινούσαν. Ωστόσο, το ουρλιαχτό μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι οι λύκοι «μαρκάρουν» την περιοχή τους, προσπαθούν να εντοπίσουν άλλα μέλη της αγέλης, ενισχύουν τους κοινωνικούς δεσμούς ή συντονίζουν το κυνήγι, σύμφωνα με το Ημερολόγιο των Αγροτών (The Farmers’ Almanac).

Πανσέληνος

 

Πανσέληνος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ