Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΕΚΤΑΚΤΟ Εξελέγει η Roberta Metsola  Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

ΕΚΤΑΚΤΟ Εξελέγει η Roberta Metsola  Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Εξελέγει πριν λίγα λεπτά η νεα πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου με την Roberta Metsola  μετά την εκλογική διαδικασία σήμερα 18 Ιανουαρίου 2022 όπου είχε γίνει γυναικεία υπόθεση καθώς λίγο πριν ο Πολωνός  Kosma Złotowski αποχώρησε από την διαδικασία.

Ψήφισαν 690  ,  Λευκά 74 

Η Μαλτέζα ευρωβουλεύτρια Ρομπέρτα Μέτσολα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με ψήφους 458  ως πρώτη αντιπρόεδρος προέδρευε του σώματος κατάφερε να φτάσει στην προεδρική θέση.

Στην συνάντηση που ειχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκηκατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα είπε:

«Και το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα: H Ευρώπη θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και με τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής που επωμίζονται μια ευρωπαϊκή ευθύνη» ανέφερε η Ά Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η έγκριση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση το συντομότερο δυνατό. Αυτό επιδιώξαμε, καθώς (το Σύμφωνο) θα θέσει τις αξίες που αναφέραμε, αλλά και την προστασία των εξωτερικών συνόρων και την έκφραση της αλληλεγγύης σε απτή βάση, ώστε οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών τελικά να γεφυρωθούν» ανέφερε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ