Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση "Προλάμπει ο αστήρ..." στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό...

Αργολίδα: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση “Προλάμπει ο αστήρ…” στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου

Από την παρουσία του Βυζαντινού Χορού “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους” στον Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου

όπου πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο “Προλάμπει ο αστήρ…”, κατόπιν πρόσκλησης του εφημερίου του ναού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών Αιγίνης και Ερμιονίδας π. Χριστοφόρου Καραβία και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, αλλά και πλήθος ιερέων της Μητροπόλεως. Ο Χορός απέδωσε εόρτιους ύμνους σταχυολογημένους από τις ακολουθίες των Χριστουγέννων καθώς επίσης και ένα απόσπασμα από το Κοντάκιο του Ρωμανού του Μελωδού στην Γέννηση του Χριστού,

σε μελοποίηση του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Γρηγορίου Στάθη, ενώ ο εκλεκτός συνεργάτης μας και δάσκαλος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, στο τμήμα της Θερμησίας κ. Ιωάννης Νάκης (John Nakis), απέδωσε με δεξιοτεχνικό τρόπο τον καλοφωνικό ειρμό του Βαλασίου ιερέως “Άστρον ήδη ανατέταλκε”.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους διοργανωτές και όλως ιδιαιτέρως στον π. Χριστοφόρο για την φιλοξενία που απλόχερα μας πρόσφεραν! Να σημειωθεί πως κατά την εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς της νόσου covid-19. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ