Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου πήγε Εθνικό Θέατρο στο έργο «Ο εχθρός της Τάξης» του Nigel Williams

Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου πήγε Εθνικό Θέατρο στο έργο «Ο εχθρός της Τάξης» του Nigel Williams

Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου αναγνωρίζοντας την πρωτόγνωρη κοινωνική και πολιτιστική απομόνωση που η πανδημία επέφερε και τις συνέπειες που μπορεί αυτή να έχει για τους νέους, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Εθνικού Θεάτρου να παρακολουθήσουν οι μαθητές μας την εναρκτήρια παράσταση της Εφηβικής του Σκηνής με το έργο «Ο εχθρός της Τάξης» του Nigel Williams.

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου επιδιώκει να αποτελέσει έναν χώρο όπου αναπτύσσεται ένα πολυδιάστατο πλέγμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων που φέρνει στο προσκήνιο τους εφήβους και το περιβάλλον τους, ώστε να εδραιωθεί το θέατρο για νέους ως ζωτικό μέρος της πολιτιστικής ζωής.

Ο «Εχθρός της Τάξης» του Nigel Williams, που αφηγείται τις ιστορίες έξι μαθητών σε ένα σχολείο του Νότιου Λονδίνου στα τέλη της δεκαετίας του 1970, είναι ο δραματουργικός καμβάς πάνω στον οποίο συντίθενται οι ιστορίες των εφήβων στο 2021 σε μια μητρόπολη κάπου στον δυτικό κόσμο ή σε μια μικρή πόλη κάπου πιο νότια.

Το σχολείο μας έχοντας μακρά και σταθερή σχέση με το θέατρο στην εκπαίδευση, και με διαρκή προσανατολισμό την εκπαιδευτική εμβάθυνση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, παρακολούθησε την εξαιρετική παράσταση που δημιούργησε η Γεωργία Μαυραγάνη, πλαισιωμένη από έναν σπουδαίο θίασο, μια παράσταση για όσα αφορούν τους εφήβους σήμερα.

Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Β Λυκείου χάρηκαν, προβληματίστηκαν και συγκινήθηκαν ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε με την υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού Σοφία Βγενοπούλου και τους συντελεστές της Εφηβικής Σκηνής, μοιράστηκαν τις δικές τους σκέψεις για τα ζητήματα που θέτει η παράσταση.

Τους μαθητές/τριες συνόδευσε στην παράσταση η διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Πανταζή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ