Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: 3.000 λίτρα σκουπιδιών πήγαν στην θέση τους..από τους ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος...

Ναύπλιο: 3.000 λίτρα σκουπιδιών πήγαν στην θέση τους..από τους ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία

Σήμερα βρεθήκαμε με τους «κολλητούς» και έγινε η πιο όμορφη δράση καθαρισμού που έχει γίνει εβερ!

Ριπορτ εκπληκτικής απόδοσης : 25 άτομα

15 σακούλες γίγας

3.000 λίτρα σκουπιδιών πήγαν στην θέση τους..

Τιμή και μεγάλη μας χαρά να έχουμε τα ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας τα αγαπημένα μας Best Buddies Ναύπλιο όπου

υποστηρίζει άτομα με νοητικές ή και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες ,ένα τμημα παιδιών απ´το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών Λαλουκα ΑΜΥΜΩΝΗ ..

Σκοπός μας είναι η κοινωνικοποίηση και η κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών ώστε να καταπολεμηθεί ο κοινωνικός στιγματισμός που χαρακτηρίζεται από την κοροϊδία, την αποφυγή, την απόρριψη και τον αποκλεισμό των ατόμων με διαφορετικότητα.

Ένας σημαντικός αριθμός των ΑΜΕΑ μπορεί να προσφέρει σε μεγάλο ποσοστό στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να κατανοήσει τα σημερινά περιβαλλοντικά προβλήματα.. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε και εμείς..

Τα άτομα με Αναπηρία ( ΑμεΑ) δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ούτε άτομα με ειδικές ικανότητες όπως εσφαλμένα χρησιμοποιείται ο όρος. Διαθέτουν τις ίδιες ανάγκες, απλά παρουσιάζουν κάποια μορφής αναπηρία. Αυτό τους κάνει διαφορετικούς από πολλούς αλλά το ίδιο ίσους.

Επομένως όταν ξανακούσεις την λέξη Αναπηρία, η ακόμα καλύτερα, όταν θα συναντήσεις ένα άτομο με Αναπηρία, μη νιώσεις αμήχανα, μην λυπηθείς… Μην κοιτάξεις τι του λείπει… Αλλά αναρωτήσου τι μπορώ εγώ να κάνω γι’ αυτόν ώστε η καθημερινότητα του να είναι ισότιμη με την δική σου.

Ας δώσουμε στο πρόβλημα λύσεις.

Ο μόνος τρόπος να δεις την αλλαγή που θέλεις είναι να τη φέρεις εσύ. Κι ο μόνος τρόπος να τη φέρεις είναι να είσαι εκεί. Παρών και διαθέσιμος να προσφέρεις, να ακούσεις, να αγκαλιάσεις και να μοιραστείς. Και το μυστικό της απόλυτης επιτυχίας είναι να βάλεις κι άλλους στο κόλπο. Όσους περισσότερους μπορείς! Και τότε, να είσαι σίγουρος. Έχεις κάνει κάτι για να αλλάξεις τον κόσμο.

Τεράστιο Ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους εθελοντές !

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ναυπλιεων για τις σακούλες ..

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ