Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΈκτακτο: Φωτιά στην Νέα Μάκρη καίει στις αυλές σπιτιών, εκκενώνονται Λιβίσι και...

Έκτακτο: Φωτιά στην Νέα Μάκρη καίει στις αυλές σπιτιών, εκκενώνονται Λιβίσι και Αγιος Εφραίμ

Δύσκολη νύχτα για τη Νέα Μάκρη Αττικής, καθώς ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Δευτέρας (20/9) σε δασική έκταση με πεύκα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καίει σε αυλές σπιτιών, σε δύο μέτωπα, κοντά στον Αγιο Εφραίμ και στο τέρμα της οδού Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι, όπου έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας, σημείωσε: «Όπως ερχόμαστε από τη Λεωφόρο Μαραθώνος με μέτωπο προς τη Ραφήνα, η φωτιά είναι από την πάνω, ανατολική πλευρά του δρόμου».

Ο κ. Πέππας συμπλήρωσε πως «η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι μέσα στον κατοικημένο ιστό, ελπίζουμε ότι δεν υπάρχουν απώλειες σε σπίτια». «Αυτή τη στιγμή η αστυνομία εκτελεί το έργο της εκκένωσης» πρόσθεσε, και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρχουν ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, στο OPEN απειλούνται κατοικίες, ενώ ζήτησε ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδίως πεζοπόρων τμημάτων προκειμένου να σβήσουν τις εστίες που υπάρχουν διάσπαρτες ανάμεσα στις κατοικημένες περιοχές.Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει στις οδούς Τερψιχόρης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους.

Οπως είπε, από τη φωτιά υπάρχουν ζημιές αλλά όχι σοβαρές. «Ολες οι δυνάμεις είναι στο πόδι, είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση», επισήμανε ο κ. Κυπαρίσσης.

Μποτιλιάρισμα επικρατεί στη λεωφόρο Μαραθώνος και στις δύο περιοχές που έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές καθώς ο κόσμος ειδοποιείται από την αστυνομία και εγκαταλείπει τα σπίτια του.Αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για την κατάσβεση του μετώπου.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα. Επίσης, συνδρομή παρέχουν και εθελοντές.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ