Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΤο ηρωικό χωριό Άνω Λάπι της Δημοτικής Ενότητας Αετού του Δήμου Τριφυλίας...

Το ηρωικό χωριό Άνω Λάπι της Δημοτικής Ενότητας Αετού του Δήμου Τριφυλίας επισκέφθηκε Πέτρος Τατούλης

Στο ηρωικό χωριό Άνω Λάπι της Δημοτικής Ενότητας Αετού, του Δήμου Τριφυλίας βρέθηκε ο τέως Περιφερειάρχης και Επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση με απογόνους των Ντρέδων Αγωνιστών.

Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε το σημείο της μάχης στην τοποθεσία «Κουρόρα» όπου έχει στηθεί μνημείο για τους 7 πεσόντες Λαπαίους Αγωνιστές (Μήτζας, Τζανέτος, Στέργιος, Μπούρας, Πανοστάθης ή Πανούσης, Δίκος και Ματζώρης), οι οποίοι απέκρουσαν την επίθεση των στρατευμάτων του Ιμπραήμ Πασά, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Πελοπόννησο στις 22 Απριλίου του 1827, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους υπόλοιπους συγχωριανούς τους και κυρίως στα γυναικόπαιδα να εκκενώσουν το χωριό και να σωθούν.

Μετά την επίσκεψη του, ο κ.Τατούλης δήλωσε: «Νιώθω υπερήφανος ατενίζοντας τα
ηρωικά Ντρέδικα χωριά.

Η Ελληνική Πολιτεία σήμερα περισσότερο από ποτέ-με την ευκαιρία των 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 1821-, οφείλει να αναγνωρίσει επισήμως την αγνή προσφορά των ηρωικών Ντρέδων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.
Χωρίς τον ηρωισμό και την αγωνιστικότητα των Ντρέδων και των Μανιατών, η Ελληνική Επανάσταση δεν θα είχε θετική έκβαση.»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ