Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΤην Ιερή Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» θα υποδεχθεί η Μεσσήνη 

Την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» θα υποδεχθεί η Μεσσήνη 

Την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» θα υποδεχθεί η Μεσσήνη τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο Πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, στην Πανηγυρίστρα.

Λόγω της πανδημίας και των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, για δεύτερη χρονιά φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανεύσεις κατά την κάθοδο και την άνοδο της Εικόνας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, οι υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις, Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες θα γίνουν κανονικά, τόσο στον Ιερά Μονή Βουλκάνου όσο και στο Μετόχι της Μονής της Μεσσήνης, στην Πανηγυρίστρα.

Για την ενημέρωση των πιστών, δημοτών και επισκεπτών, σας παραθέτουμε το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ι.Μ. Βουλκάνου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας:

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 7 μ.μ. – 00:00 τα μεσάνυχτα, Ιερά Αγρύπνια (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) της καθόδου στην Ιερά Μονή.

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα).

Στις 10.30 π.μ. θα γίνει υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθως θα γίνει ενθρόνιση της Εικόνας στο προσκυνητάρι Της για εννεαήμερο προσκύνημα.

Το απόγευμα στις 7 μ.μ. Εσπερινός και Ιερή Παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα 7 μ.μ., θα τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού μετά του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα 7 μ.μ., θα τελεστεί Εσπερινός και Ιερή Παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μ.μ., Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία για τη μνήμη Της. Στις 7 μ.μ., Εσπερινός και από τις 9 μ.μ. έως τις 00:00 μεσονύχτια Ιερή Αγρυπνία.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας και το απόγευμα 7 μ.μ. Εσπερινός.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής και στις 7 μ.μ., Εσπερινός και Χαιρετισμοί της Παναγίας.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 7 μ.μ. Εσπερινός και Ακολουθία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 7 μ.μ. Εσπερινός και Ιερή Παράκληση, μετά το πέρας της οποίας, η Ιερή Εικόνα θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι, όπου από τις 9 μ.μ. έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Ιερά Αγρυπνία της Ανόδου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ