Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνουν τον οικισμό Ρυτό Κορινθίας όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνουν τον οικισμό Ρυτό Κορινθίας όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά (βίντεο)

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και σήμερα Σάββατο 24-7-2021 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ευνόησαν δυστυχώς το ξέσπασμα νέων εστιών φωτιάς.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και καίει δασική έκταση. Μισή ώρα αργότερα, οι κάτοικοι του οικισμού Ρυτό έλαβαν μήνυμα από το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να εκκενώσουν την περιοχή. 

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά θεωρείται «δυνατή». Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ