Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈκθεση Ναύπλιο: Τόπος μνήμης του Αγώνα της Ελευθερίας

Έκθεση Ναύπλιο: Τόπος μνήμης του Αγώνα της Ελευθερίας

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821,  25 σύγχρονοι εικαστικοί, μας υποδέχονται με τα ξεχωριστά έργα τους, στον ιστορικό χώρο του Bουλευτικού στην καρδιά της πόλης του Ναυπλίου.

Η έκθεση 𝞜𝞪ύ𝞹𝞴𝞲𝞸: 𝞽ό𝞹𝞸ς 𝞵𝞶ή𝞵𝞰ς 𝞽𝞸𝞾 𝞐𝞬ώ𝞶𝞪 𝞽𝞰ς 𝞔𝞴𝞮𝞾𝞱𝞮𝞺ί𝞪ς εγκαινιάστηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου και διαρκεί έως την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν Δήμος Ναυπλιέων    και ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης και δντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Ναυπλίου  κας 𝝠𝝰𝝻𝝿𝞀𝝸𝝼ής 𝝟𝝰𝞀𝝰𝝹𝝾ύ𝞀𝞃𝝶, η οποία σημειώνει:

“Η έκθεση «Τόπος Μνήμης του αγώνα της ελευθερίας» ιχνηλατεί το νοηματικό πλαίσιο της μνήμης, μέσω της εικαστικής παραγωγής και δημιουργεί έναν ανεξάρτητο και συμβολικό χώρο, όπου οι μνήμες και η ιστορία συναντώνται στο πλαίσιο μιας συναισθηματικής εμπειρίας. Ο πολυσύνθετος και πολυεπίπεδος χαρακτήρας της επετειακής έκθεσης καθίσταται ένα εργαλείο μνήμης, δομημένο στα συναισθήματα και στους προσανατολισμούς του παρόντος.

Είκοσι πέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες γεφυρώνοντας τόπο και ιστορία, δημιουργούν έργα, τα οποία προκαλούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Σημαντικοί εκπρόσωποι της Γενιάς του ’80 μαζί με νεότερους καλλιτέχνες προτείνουν μέσω της τέχνης τους ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αναζήτησης στα αποθέματα της μνήμης και των εμπειριών τους.”

𝚷𝛐𝛌𝛌ά 𝛔𝛖𝛄𝛘𝛂𝛒𝛈𝛕ή𝛒𝛊𝛂 𝛔𝛆 ό𝛌𝛐𝛖ς.

Ακολουθώντας πιστά τις υγειονομικές διατάξεις που αφορούν τους πολιτιστικούς χώρους, μην χάσετε την ευκαιρία να την επισκεφθείτε.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Τάσσος Αλεξιάδης, Σωτήριος Αντωνιάδης, Μαρία  Βλασερού, Ειρήνη Γκόνου, Αφροδίτη Γκρίζη, Ελένη Δελή, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Ιωάννα Λιανού, Μιχάλης Μαδένης, Θανάσης Μακρής, Μάγδα Μάρα, Χρήστος Μποκόρος, Χρήστος Παλλαντζάς, Μίλτος Παντελιάς, Δημήτρης Παπαχρήστος, Νατάσσα Πουλαντζά, Βασιλική Σαγκιώτη, Μάριος Σπηλιόπουλος, Ιωάννης Σταθογιάννης, Στέργιος Στάμος, Μυρτώ Τζάκη, Βαγγέλης Τζερμιάς, Κερασία Τουλιάτου, Βίκυ Τσαλαματά, Κώστας Τσώλης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ