Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπίσκεψη στον Άγιο Πέτρο Άργους μαθητών της Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου...

Επίσκεψη στον Άγιο Πέτρο Άργους μαθητών της Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Σήμερα είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου τον καλό φίλο και συνάδελφο κ. Άγγελος Μπέντης, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας,

πλαισιωμένο από μαθητές του, οι οποίοι απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων της Θείας Λειτουργίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, μα περισσότερο στον Δάσκαλό τους, για τον ζήλο που τον διακρίνει – παρά το νεαρό της ηλικίας του – στη Θεία Τέχνη του Δαμασκηνού, στο να εμπνέει και να καθοδηγεί τα νέα παιδιά.

Άλλωστε και ο ίδιος τυγχάνει εξαίρετος ερμηνευτής, όντας γαλουχημένος με τα νάματα της αυθεντικής έκφρασης της εκκλησιαστικής μας μουσικής, έτσι όπως έχει αποκρυσταλλωθεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο μαρτυρικό Φανάρι..

Η ευαισθησία που μας διακατέχει για τη νεολαία μας και η εμφύσηση σε αυτήν, της αγάπης για την Τέχνη του αναλογίου, μας βρίσκει σε απόλυτη σύμπνοια με τον φίλο Άγγελο. Εκ βαθέων του ευχόμαστε υγεία, υπομονή και επιμονή στο έργο του, και την πεποίθηση πως “τοις αγαπώσι τον Θεόν, πάντα ενεργεί εις αγαθόν…”. Άξιος φίλε Άγγελε!

Βυζαντινός Χορός “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ