Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο ΚΠΕ Νέας Κίου στην Αργολίδα συμμετέχει στη δράση «Φαντάζομαι – Δημιουργώ-...

Το ΚΠΕ Νέας Κίου στην Αργολίδα συμμετέχει στη δράση «Φαντάζομαι – Δημιουργώ- Αλλάζω»

Φέτος η ημέρα Περιβάλλοντος θα αποτελέσει και την απαρχή της διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

Το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021 είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων

Στο πλαίσιο αυτό, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Καλαμάτας, Καστρίου, Μολάων, Νέας Κίου, Σικυωνίων) σε συνεργασία με τον κ. Παπαγιαννάκη Ευάγγελο, ΣΕΕ Αειφορίας ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου, προγραμματίζουν κοινή δράση με τίτλο:

«Φαντάζομαι – Δημιουργώ- Αλλάζω» στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021, σύμφωνα με το υπ. αριθμ.: Φ13/59267/Δ7/26-05-2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προτείνουν τα ΚΠΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα την αποκατάσταση οικοσυστημάτων που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετέχουν χρειάζεται:

• να υλοποιήσουν τουλάχιστον μία εκπαιδευτική δραστηριότητα με την τάξη τους μέχρι την Παρασκευή 11/06/2021

• να αποστείλουν ηλεκτρονικά υλικό από τα αποτελέσματα της δράσης (φωτογραφίες, έντυπα, παρουσίαση) στο ΚΠΕ του νομού που ανήκει το σχολείο τους μέχρι την Δευτέρα 14/06/2021.

Το εκπαιδευτικό υλικό και περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε σε έγγραφο που έχει σταλεί στα σχολεία σας!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ