Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠαγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η 6η  Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Πανοβράκου Έλενα Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας Αθλητισμός και Παιδί Ν.Δ.

Καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Πρόκειται για την Παγκόσμια ημέρα προώθησης της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό και στόχος του εορτασμού είναι να υπογραμμίσει τη σημασία της άθλησης στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, στην καταπολέμηση κάθε είδους διάκρισης και προκατάληψης, φόβου και παρεξηγήσεων.

Στέλνουμε μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και σε αντιστοιχία με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης!

Δείχνουμε την λευκή κάρτα #WhiteCard, επειδή πιστεύουμε στις αξίες του αθλητισμού και προτρέπουμε όλη την αθλητική οικογένεια της χώρας μας να συμμετάσχει σ’ αυτή την παγκόσμια δράση μέσω των social media, κρατώντας μια λευκή κάρτα, κάνοντας χρήση των #PeaceandSport #WhiteCard!

Πανοβράκου Έλενα

Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας Αθλητισμός και Παιδί Ν.Δ.

Λογίστρια- Διοικητικός ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Μέλος ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ