Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑυτό που θα γίνει ανήμερα την 25η Μαρτίου σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει

Αυτό που θα γίνει ανήμερα την 25η Μαρτίου σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει

Αυτό που θα γίνει ανήμερα την 25η Μαρτίου σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει.

Και μάλιστα δεν έχει ξαναγίνει σε περίοδο πανδημίας. Γιατί εάν κάποιος παρακολουθεί τις δοκιμές παρέλασης που γίνονται τούτες τις ημέρες στον Αυλώνα σίγουρα θα εντυπωσιαστεί. Στις παρελάσεις, βλέπετε, προβλέπονται και δοκιμαστικά, για να είναι όλα τέλεια. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι την ημέρα εκείνη, κορωνοϊού επιτρέποντος, ο ελληνικός ουρανός θα γεμίσει με πολεμικά αεροπλάνα.

Δεν θα είναι μόνον τα αμερικανικά F-16 μαζί με τα γαλλικά Rafale και τα ελληνικά F-16 και Mirage που θα περάσουν πάνω από την παρέλαση, είναι και το αμερικανικό γιγαντιαίο αεροπλάνο KC-35 εναέριου ανεφοδιασμού που σταθμεύει στη Σούδα. Θα τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Την ίδια ώρα όλα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις. Και στη θάλασσα θα πείτε; Πολεμικά πλοία των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γάλλων και των Βρετανών θα δέσουν σε ελληνικά λιμάνια.

Δεν γνωρίζω εάν το αμερικανικό πολεμικό θα δέσει δίπλα από το ρωσικό (που εάν συμβεί κάτι τέτοιο το ελληνικό λιμάνι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο), αλλά τέτοια σύναξη πολεμικών πλοίων είχε να ξαναγίνει από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Οι 15 ιππείς των Τεθωρακισμένων

Για πρώτη φορά θα παρελάσουν και ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων. Συνολικά θα παρελάσουν 15 ιππείς φορώντας στολές του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον Α και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και σύγχρονες στολές. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες του έθνους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ