Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ: Υπουργέ κ. Λιβανέ, με 4.300 λέξεις κατορθώνετε να μην πείτε τίποτα για...

ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ: Υπουργέ κ. Λιβανέ, με 4.300 λέξεις κατορθώνετε να μην πείτε τίποτα για το πρόβλημα των εσπεριδοειδών της Αργολίδας

Επιστολή έστειλε ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ για την καταστροφή των εσπεριδοειδών της Αργολίδας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό γράφοντας τα ακόλουθα:

 

Στις 11/1/2021 σας απευθύναμε επιστολή σχετικά με την καταστροφή πού έχουν υποστεί τα εσπεριδοειδή στην Αργολίδα και ζητούσαμε την λήψη άμεσων μέτρων για τον μετριασμό των επιπτώσεων, χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση.

Για την ιστορική αποτύπωση η επιστολή ανέφερε τα εξής :

“Αξιότιμε Υπουργέ. Τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας αντιμετωπίζουν εφέτος μία πρωτοφανή κατάσταση, πού με βεβαιότητα οδηγεί σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Αφενός επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και πολλές βροχές, πού μειώνουν την αντοχή στον χρόνο των προϊόντων και αφετέρου ενώ βρισκόμαστε στη μέση της εμπορικής περιόδου έχει διακινηθεί λιγότερο από το 10% της ποσότητας.

Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο πώς βρισκόμαστε εμπρός από μια μεγάλη κατάρρευση του εισοδήματος των παραγωγών, πού οριακά μπορεί να συγκρατηθεί αν υπάρξουν άμεσες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου και συγκεκριμένα :

1) Έκτακτη αύξηση των ποσοτήτων κοινωνικής απόσυρσης των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και

2) Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Με εκτίμηση. Για την ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ ΑΕ
Ο Πρόεδρος Πιπέρος Κωνσταντίνος
Άργος 11/1/2021″

Στο διάστημα που ακολούθησε ενημερωθήκατε για την σοβαρότητα και το επείγον του θέματος , τόσο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όσο και από τους τοπικούς Βουλευτές. Προφανώς και αυτών η παρέμβαση δεν στάθηκε ικανή να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά σας , ούτε καν να απαντήσετε.

Στις 28/2/2021 σαράντα πέντε ημέρες μετά την ενημέρωσή σας , διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την απάντησή σας , στην σχετική με το θέμα ερώτηση πού σας απηύθυνε στην Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός (3173/12-1-2021), όπου μέσα από 4.300 λέξεις κατορθώνετε να μην πείτε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα.

Με την παρούσα επανερχόμαστε και σας ζητάμε να παρέμβετε επειγόντως, καθώς η εμπορική περίοδος κλείνει με τεράστιες ζημιές και για να υπάρξει επόμενη παραγωγή, θα πρέπει να προηγηθεί καλλιέργεια, πού οι παραγωγοί όπως είναι η σημερινή κατάσταση δεν θα έχουν καμία οικονομική δυνατότητα.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ ΑΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΙΠΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ