Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟμιλία των Μπακουνάκη και Χατζηβασιλείου με θέμα Λογοτεχνική κριτική και Τύπος

Ομιλία των Μπακουνάκη και Χατζηβασιλείου με θέμα Λογοτεχνική κριτική και Τύπος

Στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 26.02.2021 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή ομιλία των Νίκου Μπακουνάκη και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, με θέμα Λογοτεχνική κριτική και Τύπος, με τη χρήση της πλατφόρμας zoom (σε όσους έχουν εγγραφεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ο οικείος σύνδεσμος).

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ των ομιλητών
O Nίκος Μπακουνάκης (Πάτρα, 1956), καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στην École des Hautes Études en Sciences Sociales του Παρισιού, απ’ όπου αναγορεύθηκε διδάκτορας. Αρθρογράφησε για χρόνια στις εφημερίδες

Το Βήμα και Το Βήμα της Κυριακής, στο οποίο διατέλεσε αρχισυντάκτης, δημιουργώντας το 1997 το ένθετο «Βιβλία». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας βιβλίων και μελετών σε θέματα κοινωνικής ιστορίας, ιστορίας των ιδεών και των πολιτιστικών φαινομένων, και δημοσιογραφίας.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και έχει τιμηθεί από ποικίλους φορείς. Ακόμη, πραγματοποίησε έρευνα σε Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, υπήρξε μέλος πολλών επιτροπών και δίδαξε σε διάφορα Ιδρύματα. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί η μελέτη του Δημοσιογράφος ή ρεπόρτερ:

Η αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες 19ος-20ός αι. (2014, Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας – Χρονικού και Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών) και επίκειται η κυκλοφορία του βιβλίου του Όταν έπεσα στο μελανοδοχείο.

Ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (Αθήνα, 1959) σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά της Περιφέρειας. Υπήρξε κριτικός λογοτεχνίας στην Αυγή, συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Πρώτη και Καθημερινή και εργάστηκε για χρόνια στην Ελευθεροτυπία, διατελώντας παράλληλα μέλος της συντακτικής
ομάδας του ενθέτου "Βιβλιοθήκη".

Υπήρξε υπεύθυνος, με την Κατερίνα Σχινά, της εκπομπής «Βιβλία στο κουτί» (ΕΤ1), ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Βήμα της Κυριακής και με την εκπομπή «Βιβλιοβούλιο» του Μανώλη Πιμπλή στην Τηλεόραση της Βουλής, ως κριτικός λογοτεχνίας, και με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως συντάκτης βιβλίου.

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο αναγνώστης και συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης Books’ Journal. Έχει δημοσιεύσει δοκίμια, κριτικές και μελέτες σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει επιμεληθεί ανθολογίες πεζογραφίας και ποίησης. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο του Η κίνηση του εκκρεμούς. Άτομο και κοινωνία στη νεότερη ελληνική πεζογραφία: 1974-2017 (2018), που απέσπασε το
Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου και Κριτικής (2019).

Η δήλωση συμμετοχής, για συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμη στο: https://forms.gle/WPiuwijoVGGCXkoF7, από 11.02.2021 έως 23.02.2021, προκειμένου να σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο σχετικός σύνδεσμος.

Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας
Τμήμα Φιλολογίας
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

EXTRA News:

 Δείτε τον δασικό χάρτη Αργολίδας και πληροφορίες για την περίπτωση αμφισβήτησης του χαρακτηρισμού

 

 

 Η κουζινομηχανή της μαμάς που μου έλυσε τα χέρια!!!

 

 

 Ο εμβολιασμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της νόσου COVID-19

 

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

 

 Μουτίδου: Ομαδικό σεξ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σύζυγοι επί πληρωμή στο θέατρο

 

 

 Νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού τοποθετείται η Ελένη Δουνδουλάκη

 

 

 

 Κάμερα Ασφαλείας Dome 5MP FHD

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ