Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΤο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου σηκώνει διαδικτυακή αυλαία

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου σηκώνει διαδικτυακή αυλαία

Στις 5 Φεβρουαρίου σηκώνει διαδικτυακή αυλαία το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Περισσότερες από 50 ταινίες απαρτίζουν το φετινό πρόγραμμα, με έμφαση σε τρία αφιερώματα.

Διεκδικώντας την ελευθερία – 14 Ντοκιμαντέρ

Ταινίες που αφηγούνται ιστορίες γηγενών επαναστάσεων για την φύση, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ, ιστορίες ηρωισμούΔιεκδικώντας την ελευθερία – 14 Ντοκιμαντέρ

Ταινίες που αφηγούνται ιστορίες γηγενών επαναστάσεων για την φύση, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ, ιστορίες ηρωισμού
Ιστορίες ισότητας και ανισότητας, αξιοπρέπειας και καταπάτησης ελευθερίων, συρράξεων , εξεγέρσεων, χαμένων ζωών. Όλα για την ατομική ελευθερία.
Ταινίες που γιορτάζουν την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και την ανθεκτικότητα μπροστά σε μία αδικία.Ταινίες που υπενθημίζουν ότι ο πόλεμος είναι κόλαση.

  • Ισότητα – 7 Ντοκιμαντέρ
    Εν έτει 2021, η ισότητα των φύλων παραμένει άγνωστη λέξη στα περισσότερα κράτη του κόσμου, κάτι που ιδιαίτερα επιρεάζει τις γυναίκες, τα κορίτσια και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Αναζητήσαμε κινηματογραφικές ταινίες οι οποίες συνθέτουν ένα διεθνές τοπίο,κοινωνικών ανισοτήτων στοχευοντας να οδηγηθούμε  σε προβληματισμό, δημιουργική σκέψη, και, ει δυνατόν, σε δυναμική διεκδίκηση. 
  • Βάσκικος Κινηματογράφος – 3 Ντοκιμαντέρ
    3 Βάσκες σκηνοθέτιδες εκφράζουν μέσα από την δική τους ματιά πτυχές του τόπου και της ιστορίας τους, μιάς ιστορίας χαραγμένης από βίαια γεγονότα μέχρι την θεσμοποίησή  της ως Χώρα των Βάσκων.
    Οι ταινίες προβάλονται στο ειδικό αφιέρωμα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Φεστιβάλ ΖΙΝΕΒΙ .

 

EXTRA News:

 Κατέληξε 15χρονη στη Θήβα – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

 

 

Τραγωδία: Μωρό πέθανε μετά τη βάπτισή του – Βρήκαν 110ml νερού στα πνευμόνια του

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

Παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας έρχεται στη χώρα

 

 

  Κάμερα Ασφαλείας Dome 5MP FHD

 

 

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα στο take away -Πρόστιμα για παραμονή στους χώρους του καταστήματος, τι ισχύει

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ