Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Βασιλόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη

Βασιλόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη

Βασιλόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη γεύση της.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 μεγάλα αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας άρωμα υγρής βανίλιας
½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια (χοντροκομμένα)
½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές ή μαύρες
½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ (ζεστό)
250 ml γάλα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
½ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
Επιπλέον Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και λίγο αλεύρι για το ταψί

Για τη διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη
Χρωματιστή ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς με λίγο αλεύρι και τους αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ