Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός για το πρόβλημα στην υποβολή αιτήσεων για...

Ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός για το πρόβλημα στην υποβολή αιτήσεων για την προσωρινή στήριξη σε αγρότες

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την υποβολή αιτήσεων για την προσωρινή στήριξη σε αγρότες.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος που ανέκυψε με την υποβολή αιτήσεων για την προσωρινή στήριξη σε αγρότες.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Όπως ενημερώθηκα από αγρότες στην Αργολίδα, έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, που αφορά την ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 « Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 » για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με 126 εκ. €, του οποίου η
προθεσμία λήγει κανονικά σήμερα, 27/11/2020.

Συγκεκριμένα, πολλοί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες διαπίστωσαν ότι ενώ πληρούν τα κριτήρια ένταξης, απορρίπτονται βάσει της αιρεσιμότητας να είναι γραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών έως τις 31/8/2020.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αγρότες αυτοί είχαν απενταχθεί από το Μητρώο χωρίς να το έχουν διαπιστώσει, αλλά και χωρίς να ενημερωθούν σχετικά, ενώ από την στιγμή που ενημερώθηκαν προέβησαν αμέσως στις απαραίτητες διαδικασίες για την επανένταξή τους.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος, προτείνεται η ολιγοήμερη παράταση της υποβολής των αιτήσεων έως τις 3/12/2020 και η τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης στο μητρώο αγροτών, για παράδειγμα μέχρι την προτελευταία μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας δηλαδή τις 2/12/2020.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
Βουλευτής Αργολίδας – Νέα Δημοκρατία

Κατόπιν αυτού,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος με την υποβολή αιτήσεων για την προσωρινή στήριξη σε αγρότες».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ