Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΠαγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών! ...«ΚΑΝΕ ΤΟΝ...

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών! …«ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»

Από το ξέσπασμα του COVID-19 και μετά όλα τα δεδομένα και οι αναφορές, έδειξαν ότι έχει εντατικοποιηθεί κάθε είδος βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ιδίως η ενδοοικογενειακή βία.

Αυτή είναι η λεγόμενη «σκιά της πανδημίας» που αναπτύσσεται εν μέσω της κρίσης του COVID-19 και χρειάζεται μια παγκόσμια συλλογική προσπάθεια για να την σταματήσουμε.

Οι γυναίκες του ΟΗΕ, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, παρέχουν ενημερωμένες πληροφορίες και υποστήριξη σε ζωτικά προγράμματα για την καταπολέμηση της σκιώδους πανδημίας βίας κατά των γυναικών κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Orange the World: Fund, Response, Prevent, Collect! Κάντε τον κόσμο πορτοκαλί

Καθώς οι χώρες εφάρμοσαν μέτρα κλειδώματος για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορανοϊού, η βία κατά των γυναικών, ιδίως η ενδοοικογενειακή βία, εντατικοποιήθηκε.
.
Έτσι για φέτος η εκστρατεία UNITE του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, μια πολυετής προσπάθεια που αποσκοπεί στην πρόληψη και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, επικεντρώνεται στην ενίσχυση της έκκλησης για παγκόσμια δράση για τη γεφύρωση των κενών χρηματοδότησης, τη διασφάλιση βασικών υπηρεσιών για τους επιζώντες κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, εστιάζωντας στην πρόληψη και τη συλλογή δεδομένων που μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες διάσωσης γυναικών και κοριτσιών.

Το φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών είναι το «Orange the World: Fund, Respond, Prevent, Collect! ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή Διεθνής Ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μίας περιόδου 16 ημερών ακτιβισμού που θα ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2020, που είναι η Διεθνής Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δημόσια κτίρια σε όλη τη γη θα βαφτούν εικονικά «πορτοκαλί» για να θυμίζουν σε όλους την ανάγκη για ένα μέλλον χωρίς βία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει και φέτος σε αυτή τη γενικευμένη προσπάθεια περιορισμού της έμφυλης βίας και θα κλείσει το επετειακό δεκαπενθήμερο με μια εκδήλωση στις 17/12 για τις « Πολιτικές Ενδυνάμωσης των Γυναικείων Δικαιωμάτων την περίοδο της Πανδημίας». Λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ