Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΜαν. Κεφαλογιάννης: "Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα...

Μαν. Κεφαλογιάννης: “Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια, μία ακόμη επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας”

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ζητά να σχολιάσει τη νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια στην περίκλειστη για 46 χρόνια πόλη της Αμμοχώστου ανήμερα της ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η Ελλάδα και η Κύπρος τάσσονται υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του κοινοτικού κεκτημένου.

Σε πλήρη αντίθεση με τα Ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας και κόντρα στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τουρκικό κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Τούρκο πρόεδρο βρέθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στα κατεχόμενα Βαρώσια στην περίκλειστη για 46 χρόνια πόλη της Αμμοχώστου ανήμερα της «επετείου» ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος «βάφτισε» την τουρκική εισβολή «ειρηνευτική επιχείρηση» και τάχθηκε ανοικτά υπέρ «της λύσης δύο κρατών» στην Κύπρο.

Μία ακόμη ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στη συνεχή και αυξανόμενη επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας των τελευταίων μηνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

–          Πως σχολιάζει την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του ΟΗΕ;»

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ