Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΣήμερα στις 12:00 αναμένεται το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού

Σήμερα στις 12:00 αναμένεται το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού

Σήμερα το πρωί στις 12:00 αναμένεται το τηλεοπτικό του μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, μέσω του οποίου θα ανακοινώσει το επόμενο κύμα των στοχευμένων παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα αρνητικά ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και με δεδομένο ότι η εικόνα που βλέπουμε σήμερα αντικατοπτρίζει τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, κατά μέσο όρο, τότε θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην γίνουν κι άλλα ρεκόρ με το ΕΣΥ να δοκιμάζεται και την πολιτεία να καλείται να δείξει αντανακλαστικά.

Ο φονικός σεισμός στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Σάμου ανέβαλε την ανακοίνωση της επιβολής των μέτρων από την κυβέρνηση κι έτσι, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους πολίτες μέσω τηλεοπτικού μηνύματος για το «αύριο» της χώρας. Ένα «αύριο» που επιτάσσει ύψιστη ατομική ευθύνη και τήρηση των μέτρων, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πυκνώνουν πλέον οι φωνές που λένε ότι αν δεν αναχαιτίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού, θα γίνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα Γαλλία και Ιταλία…

Τα μέτρα
Ο πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες και ώρες, να επιβάλλει «λουκέτο» στην εστίαση, το οποίο κατά πολλούς θα αποτελέσει κύκνειο άσμα για πολλές επιχειρήσεις που άντεξαν στο πρώτο γενικευμένο lockdown, όμως το δεύτερο χτύπημα που έρχεται τώρα, ενδεχομένως να αποδειχθεί καίριο. Δυστυχώς όμως, η διαμορφωθείσα κατάσταση επιτάσσει τα εξής:

Κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και καφέ
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00
Απαγόρευση μετακίνησης από τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές
Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη χώρα
Αυξάνεται η τηλεργασία στο 50%

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ