Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαγνωστικά τεστ για τον COVID19 από το νοσοκομείο Άργους και τον Δήμο...

Διαγνωστικά τεστ για τον COVID19 από το νοσοκομείο Άργους και τον Δήμο Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άργους και τo Κ.Υ Άργους (οδός Δαναού) αποφάσισαν να προβούν σε διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19.

Τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα , με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής , με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Θα υπάρξει διάθεση τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) για την αύξηση των ελέγχων σε όλες τις δομές του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ.Δημήτρης Καμπόσος διαμέσου του ιατρού και Δ.Σ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου πρότεινε στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Άργους την ανάπτυξη δομών προσωρινής απομόνωσης για άστεγους καθώς και πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και δεν χρήζουν νοσηλείας. Στις δομές αυτές θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και αξιοπρεπούς διαμονής . Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούμε σε περίπτωση κρούσματος να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τέλος κρίνεται επιβεβλημένη η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας του προγράμματος βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Άργους Μυκηνών από το λοιμοξιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Άργους για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας όπως και την δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος και ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών .

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ