Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Σπανακόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με γιαούρτι: Μια light νοστιμιά που γίνεται στο...

Σπανακόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με γιαούρτι: Μια light νοστιμιά που γίνεται στο λεπτό

Οι μπατζίνες, οι πίτες χωρίς φύλλο, είναι η νέα μανία για φαγητό στο τσακ-μπαμ.

Υλικά

500 γρ. σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθος και μαϊντανός
λίγο αλάτι και πιπέρι
2-3 κουταλιές σούπας λάδι
250 γρ. φέτα
400 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
250 γρ. νερό
2και 3/4 αλεύρι
Εκτέλεση

(15 λεπτά προετοιμασία και 1ωρα περίπου ψήσιμο)

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο τον μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα το λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αλεύρι.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε τη μισή ζύμη.Προσθέτουμε τη γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή: ΕΔΩ 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ