Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο “Ρόδι Ερμιόνης” στις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης - Γανώσης: Σήμερα είναι μια...

Το “Ρόδι Ερμιόνης” στις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης – Γανώσης: Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον τόπο μου την Ερμιόνη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση εγγραφής για το «Ρόδι Ερμιόνης» από την Ελλάδα στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το «Ρόδι Ερμιόνης» είναι ένα ρόδι που καλλιεργείται στον δήμο Ερμιονίδας, στην περιοχή της Πελοποννήσου. Ο καρπός χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά γεύση και ελαστικό δέρμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως κόκκινο.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τοπική τεχνογνωσία που απορρέουν από έναν πολυετή πολιτισμό έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το έχουν ξεχωρίσει από άλλα ρόδια.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας από την Ερμιονίδα Αναστάσιος Γανώσης λέει τα εξής:

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον τόπο μου την Ερμιόνη καθώς το Ρόδι Ερμιόνης γίνεται ΠΟΠ με την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποκτά πλέον διεθνή και παγκόσμια πιστοποιημένη αναγνωρισημότητα.

📍Το μοναδικό του χρώμα, το μαλακό του κουκούτσι και η ιδιαίτερη γλυκιά του γεύση αποτελούν χαρακτηριστικά ενός ξεκάθαρα ανώτερου ποιοτικά καρπού που με το σημερινό ΦΕΚ 8/10 θα αποτελεί από εδώ και στο εξής ένα εμβληματικό προϊόν για την αγροτική παραγωγή της Ελλάδας.

🎯Ο στόχος για όσους αγωνίστηκαν διαχρονικά γι αυτό επετεύχθη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια , όπως όμως επισήμανα στον χαιρετισμό μου στην περσινή γιορτή Ροδιού θα πρέπει να συνεργαστούν φορείς και παραγωγοί ώστε να να βρεθεί ο τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή Ροδιού με τα συγκεκριμένα ποικιλιακά χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ