Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος: Υπό κατάληψη το Μπουσουλοπούλειο 1ο Γυμνάσιο

Άργος: Υπό κατάληψη το Μπουσουλοπούλειο 1ο Γυμνάσιο

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το πρωί το Μπουσουλοπούλειο, 1ο Γυμνάσιο Άργους.

Οι μαθητές έχουν κλείσει τις πόρτες και έχουν αναρτήσει πανό. Έχουν κουβαλήσει καρέκλες και γραφεία για να κλείσουν την είσοδο. Όπως αναφέρουν σε προκηρύξεις, ζητούν μεταξύ άλλων, να μη φορούν μάσκες στο σχολείο και να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, να μην λειτουργούν με 2ωρα συνεχώμενα μαθήματα, να μην υπάρχει αναμονή μετά το πέρας των μαθημάτων κ.ά.

Επίσης, ζητούν να δοθούν από τον δήμο περισσότερα χρήματα για τα σχολεία.

 

Ακολουθεί  “Η πραγματικότητα για την κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Άργους” κείμενο του Γιάννη Καταρτζή  Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Άργους .

Στο ρεπορτάζ που έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας κάποια κυρία πίσω από την ανωνυμία αναφέρει γεγονότα τα οποία είναι παντελώς ανακριβή. Αναφέρει  απουσία καθηγητών στο χώρο και την κατάληψη ως μια παράνομη και καταχρηστική ενέργεια που δεν αποφασίστηκε από πουθενά. Τα γεγονότα όμως (και απο την καταγραφή της κάμερας) είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα:

1.       Οι καθηγητές ήταν εκεί , απόδειξη ότι δύο φαίνονται να διαβάζουν το κείμενο των αιτημάτων των παιδιών. Οι υπόλοιποι ήταν στο ίδιο ή στο απέναντι πεζοδρόμιο και αργότερα συμμετείχαν όλοι στη σύγκλιση του Συλλόγου Διδασκόντων που έγινε μέσα στο θέατρο, μπαίνοντας στο χώρο του σχολείου χωρίς καμία παρεμπόδιση.

2.       Εγώ ήμουν παρών από νωρίς, συζήτησα και  έπεισα τα παιδιά να ανοίξουν την πόρτα για να μπουν όσοι μαθητές ήταν εκτός του σχολείου μέσα σε αυτό, με στόχο την πραγματοποίηση συνέλευσης. Υπάρχουν γονείς που ήταν δίπλα μου και μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

3.       Οταν  τα παδιά μπήκαν στο προαύλιο πραγματοποίησαν συνέλευση η οποία καταγράφεται στα πλάνα σας και μάλιστα με τα χέρια σηκωμένα ενώ ψηφίζουν.

4.       Παρουσία μου έγινε καταμέτρηση των 198 παιδιών που ήταν παρόντα.

5.       Κατά την ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 194 ψήφοι υπέρ της κατάληψης.

Θεωρώ ότι καλό θα ήταν οι συνεργάτες σας να αναζητούν πληροφορίες από πρόσωπα επώνυμα που έχουν θεσμικό ρόλο στη κοινωνία του σχολείου  και όχι να παρουσιάζεται  μια «εκδοχή» των γεγονότων και ανώνυμα.

Με εκτίμηση

Γιάννης Καταρτζής

Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Άργους

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ