Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΙκανοποίηση για την αποδοχή του αιτήματος Σιδέρη από τον περιφερειάρχη για "προστασία"...

Ικανοποίηση για την αποδοχή του αιτήματος Σιδέρη από τον περιφερειάρχη για “προστασία” των αθλητών από την λαίλαπα του κορονοϊού

Μια πολύ σοβαρή είδηση γνωστοποιήθηκε χθες και αναρτήσαμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες για όλους μας, που η ανησυχία χτυπάει κόκκινο και γνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για μετάδοση του κορονοϊού, η είδηση για έλεγχο των αθλητών είναι ιδιαίτερα θετική.

Η Περιφέρεια γνωστοποίησε ότι θα καλύψει το κόστος του ελέγχου των αθλητών. Συγκεκριμένα είπε ότι “ξεκινά να καλύπτει τη δαπάνη των ελέγχων για κορονοϊό σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων, ξεκινώντας από την Αργολίδα όπου θα χρηματοδοτήσει τη διενέργεια ελέγχου σε περίπου 1.000 αθλητές”.

Το ότι θα ξεκινήσει από την Αργολίδα μας έκανε να αναρωτηθούμε το πως και έτσι.

Απευθυνόμενοι στην ΕΠΣΑ και σε άλλους φορείς πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ από τις 12 Αυγούστου είχε “ρίξει” την ιδέα της εξέτασης στον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση. Ο περιφερειάρχης που άλλωστε έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Σιδέρη, παρά τις όποιες παραταξιακές διαφορές, υιοθέτησε την πρόταση για όλους τους αθλητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αρχίζοντας από το ποδόσφαιρο της Αργολίδας.

Από τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ μάθαμε επίσης ότι σε αυτούς τους 1000 αθλητές συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της Α1 και της Α2. Επίσης ότι προσεχώς θα εγκριθούν ακόμη ένας αριθμός αθλητών έτσι ώστε να ελεγχθούν ακόμη οι ποδοσφαιριστές της B, αλλά και αθλητές άλλων αθλημάτων.

 

Από το κείμενο της επιστολής της ΕΠΣΑ που παραθέτουμε σε αυτή την ανάρτηση, πληροφορούμεθα επίσης ότι πρόκειται για τεστ αντισωμάτων SARS Covid-19 , τα γνωστά γρήγορά τεστ. Επίσης ότι θα γίνουν πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων και ότι αφορούν επίσης τους προπονητές και τους γυμναστές.

Ο κ. Σιδέρης δεν παραλείπει επίσης στην επιστολή να τονίσει την άριστη συνεργασία της ΕΠΣΑ και του ιδίου με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ