Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΔίνουν μάχη οι πυροσβέστες να μην εξαπλωθεί η φωτιά απ'την Κορινθία στην...

Δίνουν μάχη οι πυροσβέστες να μην εξαπλωθεί η φωτιά απ’την Κορινθία στην Αργολίδα – Φωτό από Ξυλοκέριζα

Η φωτιά συνέχιζε να καίει στις περιοχές Κεχριές, Γαλατάκι και Ξυλοκέριζα τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά είναι σε ύφεση, μετά από δύο 24ωρα μεγάλης μάχης των πυροσβεστών.


Η μείωση της έντασης των ανέμων από το απόγευμα της Πέμπτης βοήθησε σημαντικά στο να μην μετακινηθεί περαιτέρω η φωτιά (δεν υπήρχαν διάσπαρτες εστίες τη νύχτα), που ακόμη ωστόσο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ .

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα ξεκίνησαν να συνδράμουν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 4 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα με την Πυροσβεστική να περιμένει να γίνουν οι πρώτες ρίψεις προκειμένου να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα της πορείας της πυρκαγιάς. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Επίσης, αναμένεται να γίνει και η καταμέτρηση των ζημιών, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, η φωτιά έφτασε μέσα σε σπίτια, ενώ την πρώτη ημέρα, κάηκε και όχημα της πυροσβεστικής.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ