Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ Καρυά Αργολίδας αποκτά όλο και πιο "όμορφο" πρόσωπο

Η Καρυά Αργολίδας αποκτά όλο και πιο “όμορφο” πρόσωπο

Όλα τα χωριά μας και οι τοποθεσίες εκτός πόλεων έχουν την δική τους ιστορία και ανεξάρτητα αν αρέσουν σε όλους, σίγουρα αρέσουν σε όσους έχουν την καταγωγή τους από τις περιοχές αυτές.

Στην Ελλάδα όμως δυστυχώς οι αγροτικές περιοχές και τα χωριά έχουν σχεδόν όλα εγκαταληφθεί αφού οι μεταπολεμικές δεκαετίες έστειλαν τους κατοίκους είτε στα αστικά κέντρα είτε στα πέρατα της οικουμένης. Μερικά χωριά όμως δείχνουν να αντέχουν στις προκλήσεις των καιρών και να ανθίστανται στην εγκατάλειψη, τον μαρασμό και την εξαφάνιση.


Η Καρυά της Αργολίδας είναι ένα από τα χωριά αυτά που ανθίστανται στις προκλήσεις. Καλοστεκούμενη και με την αγάπη των κατοίκων της και όσων κατάγονται από το χωριό, δείχνει στον κάθε επισκέπτη της την απόφαση της να μείνει όρθια και να παλέψει για μια θέση στο αύριο.

Τα σπίτια περιποιημένα, η πλατεία της όμορφη, οι ταβέρνες της παρούσες και πανέτοιμες να προσφέρουν τα εδέσματα τους και από πάνω το Αρτεμίσιο αγέρωχο και επιβλητικό συντηρεί το ελατο-δάσος του και τις πηγές του.

Αφορμή για αυτό το σημείωμα είναι μια ακόμη προσπάθεια του συλλόγου του χωριού που αποδεικνύει το ενδιαφέρον για το χωριό και το περιβάλλον του.

Αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση:

Σε συνέχεια του φωτισμού του πλατάνου στην τοποθεσία “Ελιτσά” ο Σύλλογος προχώρησε στην περαιτέρω ανάδειξη του τοπόσημου οριοθετώντας τον χώρο με καλαίσθητο ξύλινο διαχωριστικό με διόδους πρόσβασης και εγκαθιστώντας ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι μοναστηριακού τύπου με σταθερό πάγκο και σκαμπό. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και από ΑΜΕΑ. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον του χωριού και είναι εναρμονισμένα με τον χώρο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μιχαλης Πικουλης και την Intradoor για την παροχή τεχνικής βοήθειας και των υλικών. Πολλές ευχαριστίες επίσης στον Γιάννης Εφραιμίδης για τη συνδρομή του στη διακόσμηση – αρχιτεκτονική χώρου.

Στον χώρο αυτό έχει προγραμματιστεί μια από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές δραστηριότητες του συλλόγου, υπό την αίρεση βέβαια της υγειονομικής περίστασης!!

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ