Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνάντηση των Προέδρων ΚΤΕΛ Α.Ε. Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα

Συνάντηση των Προέδρων ΚΤΕΛ Α.Ε. Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020 στην Αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη μεταξύ των Προέδρων και από τα πέντε (5) Υπεραστικά ΚΤΕΛ Α.Ε της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Από πλευράς ΚΤΕΛ Α.Ε. παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι της Αρκαδίας Νίκος Κουτσόγιωργας, Αργολίδας: Αργύρης Μαρούσης, Λακωνίας: Δαμιανός Σταθάκος, Μεσσηνίας: Γιάννης Κάντζας και Κορινθίας ο Αντιπρόεδρος: Γιάννης Διαζίκης ο οποίος εκπροσώπησε των Πρόεδρο: Παναγιώτη Μάρκελο.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να μεταφέρουν οι Πρόεδροι στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον κλάδο τους, σε Υπεραστικά & Αστικά δρομολόγια & διαδρομές, σε όλες τις ΚΤΕΛ Α.Ε. της Πελοποννήσου.

Συζητήθηκε σχετικά οτι δρομολογείται η διαδικασία, στο πλαίσιο του νόμου 4412, για την υπογραφή αποφάσεων σχετικά με την πραγματοποίηση ή την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων- δρομολογίων σε άγονες γραμμές, με ενδεχόμενο σε συνεργασία με Δήμους, ενώ το οικονομικό κόστος να καλυφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης τους υποσχέθηκε λαμβάνοντας υπ’όψην την εισήγηση του Προέδρου της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. κ. Νίκου Κουτσόγιωργα (για τη μεταφορά μαθητών κατά το διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία – λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού – και επειδή, ¨είχαν στο μεταξύ πραγματοποιήσει σημαντικές δαπάνες για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου¨ όπως πρόσληψη – συνοδών) κλπ. η Περιφέρεια συντάχθηκε, με το αίτημα των ΚΤΕΛ Α.Ε. ώστε να πληρωθούν οι εν λόγω φορείς

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία της Περιφέρειας με τις Υπεραστικές ΚΤΕΛ Α.Ε. με σκοπό την προβολή της, μέσω διαφημιστικών μπάνερ επί των λεωφορείων, ιδιαίτερα όσων κινούνται προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λάρισα κ.α.
Μετά τα παραπάνω συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι στο επόμενο 15θήμερο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις και να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για την συζήτηση διαφόρων ζητημάτων των ΚΤΕΛ Α.Ε. με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε στα Τηλ.: 2710 – 222 560 / 2710 – 230 140 ή στην ιστοσελίδα www.ktelark.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ