Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓιώργος Κόνδης: " Ένα μεταπτυχιακό που μετατρέπεται σε εμπειρία ζωής "

Γιώργος Κόνδης: ” Ένα μεταπτυχιακό που μετατρέπεται σε εμπειρία ζωής “

Γράφει ο Γιώργος Κόνδης για το μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών  στο Ναύπλιο της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στις 10 Οκτωβρίου του 2014 ξεκινά για πρώτη φορά ένα νέο μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο τίτλος του: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning».

Η ουσία του όπως διαμορφώθηκε στα πέντε χρόνια λειτουργίας : μια διαδικασία που μετατρέπει την εκπαίδευση σε εμπειρία ζωής! Το πρόγραμμά του, άμεσα συνδεδεμένο με την εκπαίδευση, τη Δια Βίου Μάθηση και την αναζήτηση ανανεώσιμων μορφών μάθησης/διδασκαλίας, απευθύνεται, όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς, αλλά σε ένα πλήθος ειδικοτήτων που αναζητούν εργαλεία και τρόπους εμψύχωσης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε κοινωνικούς χώρους και χώρους εργασίας. Ανοικτό στην κοινωνία, αντλεί από την καθημερινότητά της, τους θεσμούς και τις οργανώσεις της, πρόσφορο υλικό που συμπληρώνει και ανανεώνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Γι’ αυτό και τα πέντε χρόνια λειτουργίας του χαρακτηρίζονται από σημαντικές δράσεις : 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Η Αργολίδα της Συν-γραφής», ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης στα δυο Καταστήματα Κράτησης του Ναυπλίου, συνεργασίες με σχολεία ενηλίκων και φορείς πολιτισμού (Εθνική Πινακοθήκη, Φεστιβάλ Επιδαύρου, κ.ά.), διεθνείς συνεργασίες από την Ευρώπη και την Κίνα.

Αν κάτι σας λένε όλα αυτά και κυρίως, αν δεν συμβιβάζεστε με ένα απλό χαρτί «μεταπτυχιακού επιπέδου» αλλά αναζητάτε την ουσία, τότε αναζητήστε επίσης περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα 2020-2021 που ήδη έχει προκηρυχτεί στη Γραμματεία και στην Ιστοσελίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ