Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑναφορά 5 βουλευτών του Σύριζα για μέτρα στήριξης των εργαζομένων στα ταξί

Αναφορά 5 βουλευτών του Σύριζα για μέτρα στήριξης των εργαζομένων στα ταξί

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,

Θέμα: «Λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στα ταξί, ιδιοκτητών και μη»
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, Αργολίδας, κ. Γιάννης Γκιόλας, Αρκαδίας, κ. Γιώργος Παπαηλιού, Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης και Μεσσηνίας, κ. Αλέξης Χαρίτσης, καταθέτουν ως Αναφορά έγγραφο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στα ταξί, ιδιοκτητών και μη.
Συγκεκριμένα, οι συνέπειες της πανδημίας, έχουν ως αποτέλεσμα, τα ταξί να έχουν πτώση τουλάχιστον 80% στο μεταφορικό έργο και οι επαγγελματίες να αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα τους (Συντήρηση, ασφάλιση, κλπ).
Χωρίς τουριστική κίνηση, αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα και με ελαχιστοποιημένη κινητικότητα των μονίμων κατοίκων των περιοχών, σύντομα τα ταξί θα ακινητοποιηθούν.
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο, με το οποίο ζητούν: α) την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 800 € σε δικαιούχους που ακόμη δεν το έχουν λάβει, β) την ένταξη των εργαζομένων ταξί, ιδιοκτητών και μη, στο επίδομα των 800€ για το μήνα Μάιο και γ) τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ταξί από το 24% στο 13%.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 28 Μαΐου 2020

Ο καταθέτοντες Βουλευτές

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ