Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Χριστός Ανέστη» απόψε Τρίτη στις Εκκλησίες της Ελλάδας - Φωτό από τον...

«Χριστός Ανέστη» απόψε Τρίτη στις Εκκλησίες της Ελλάδας – Φωτό από τον Άγιο Πέτρο Άργους

Την απόφαση αυτή είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος , καθώς λόγω κορωνοϊού οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Ανάσταση σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου, ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα,  στις Εκκλησίες ολόκληρης της χώρας.

Για τον λόγο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παραβρίσκεται από τις 21.00 στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα.

Το βράδυ της 26ης προς 27 Μαίου τελείται στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη». 

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς αύριο Τετάρτη είναι η γιορτή της Αναλήψεως δηλαδή 40 ημέρες από το Πάσχα, διάστημα στο οποίο ο Χριστός παρουσιάστηκε 11 φορές στους μαθητές του. 

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι και στην Ατγολίδα οι Εκκλησίες υποδέχθηκαν τους πιστούς τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην σχετική ΚΥΑ.

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από τον Άγιο Πέτρο Άργους, όπου τελείται η τελετή παρουσία του μητροπολίτη Αργολίδας Σεβασμιοτάτου Νεκτάριου.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ