Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑνδρέας Πουλάς «Αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα του εθνικού πλούτου»

Ανδρέας Πουλάς «Αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα του εθνικού πλούτου»

Σημεία ομιλίας, Ανδρέα Πουλά κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

«Αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα του εθνικού πλούτου»

  • Διακυβέρνηση δεν σημαίνει μία στατική διαχείριση μίας καθημερινότητας. Είναι το όραμα, ο σχεδιασμός και η επίμονη διεκδίκηση για την ανατροπή των επιζήμιων συνεπειών των μνημονίων. Είναι η μέριμνα για όλους τους πολίτες αυτής της Χώρας και κυρίως τους μη προνομιούχους. Είναι η λογοδοσία για τα πεπραγμένα σας, που μέχρι στιγμής στον οικονομικό τομέα δεν διαφέρουν και πολύ από τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μήπως τελικά δεν είχατε σχέδιο, όπως διαβεβαιώνατε τον ελληνικό λαό προεκλογικά; Εδώ και ένα χρόνο που κυβερνάτε, περιμένουμε να δούμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό στην ελάφρυνση του χρέους, στην ανατροπή της δέσμευσης της εθνικής περιουσίας και του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου. Περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση όσων υποσχεθήκατε για φοροελαφρύνσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει. Η πανδημία του κορωνοϊού σας έδωσε μία μικρή πίστωση χρόνου, όμως σύντομα οι υποσχέσεις σας θα σας συναντήσουν και εμείς θα περιμένουμε αποτελέσματα.
  • Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις και σε αυτό το μείζον ζήτημα. Έχουμε πατριωτικό καθήκον να θυμίσουμε στους πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ότι για εμάς τα συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι απλά λόγια. Είναι το πολιτικό μας DNA και η παρακαταθήκη του Αντρέα Παπανδρέου.
  • Η δημιουργία ενός αναπτυξιακού ταμείου με τους πόρους από την αξιοποίηση των ακινήτων αυτών θα μπορούσε να  χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό σύστημα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
  • Μπορεί να αποτελέσει μία ακόμα κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του εθνικού συστήματος υγείας και μαζί με τις δωρεές που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Δεδομένου δε, του ότι οι πληγές που πρόκειται να αφήσει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, είναι αυτονόητο ότι θα δημιουργηθούν στρατιές ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Έχουμε την ευκαιρία να καλύψουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων συμπολιτών μας χτυπηθούν από τις οικονομικές συνέπειες της επιδημίας και μείνουν ανασφάλιστοι μαζί με τις οικογένειες τους και τελικά να μειώσουμε το χάσμα και τις ανισότητες που θα δημιουργηθούν. 

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/HDoAD5m1Es8

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ