Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟ«Φλέγεται» η Ανατολική Μεσόγειος - Πλησίασε τους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία...

«Φλέγεται» η Ανατολική Μεσόγειος – Πλησίασε τους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα

Πλησίασε τους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το μεσημέρι της Πέμπτης 14/05.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες, η απολύτως μέγιστη σημειώθηκε στην Κωπαΐδα και στη Θήβα και ήταν ίση με 36.6 βαθμούς.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το 2ο δεκαήμερο του Μαΐου 2020. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων έως τη Δευτέρα 18/05. Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές και με γαλάζιες οι ψυχρές αέριες μάζες. Όπως φαίνεται, οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18/05, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο 16-17/05 προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα 18/05 και κυρίως την Τρίτη 19/05.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ