Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαφωνεί η αντιπολίτευση για την μελέτη του Πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Διαφωνεί η αντιπολίτευση για την μελέτη του Πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Μετά την έγκριση της μελέτης ανάπλασης του πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνωσταράς, με δήλωσή του, τονίζει πως το ιστορικό πάρκο Κολοκοτρώνη γίνεται θύμα στον βωμό των τραπεζοκαθισμάτων. 

 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Τελικά ο Δήμαρχος έκανε πράξη το όνειρο του! Θα αφήσει το αποτύπωμα του στην πόλη του Ναυπλίου καταστρέφοντας το ιστορικότερο πάρκο της πόλης! Ένα αρχιτεκτόνημα Πικιώνη!!!! Με μια μελέτη που προβλέπει την αύξηση του πεζοδρομίου από την πλευρά της οδού Σιδηράς Μεραρχίας στα 5 μέτρα, εις βάρος βέβαια του ζωτικού χώρου του πάρκου!! Για να κυκλοφορούν άνετα οι πεζοί ισχυρίστηκαν!!!!

Εγώ λέω το κάνουν για να τοποθετηθούν στο μέλλον τραπεζοκαθίσματα! Άσε δε που στην ίδια πλευρά θα κατασκευαστούν αναβαθμοί από μπετόν!!! Για να ξεκουράζονται οι δημότες ισχυρίστηκαν !!! Λες κ αν τοποθετούσαν ξύλινα παραδοσιακά παγκάκια δεν θα κάθονταν σε αυτά όπως εδώ και χρόνια γινόταν!

Εμείς κάναμε σαφές ότι το πάρκο Κολοκοτρώνη χρήζει μόνο ενδιαφέροντος, να ζωντανέψει ξανά με πράσινο και φυτά που ταιριάζουν στην πόλη μας, με όμορφο φωτισμό, ξύλινα παραδοσιακά παγκάκια κλπ!!! Παρεμβάσεις που δεν στοιχίζουν και βασικά δεν καταστρέφουν τον αρχικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του!  Ο Δήμαρχος μας με την πλειοψηφία που διαθέτει ενέκρινε την μελέτη “ταφής” του ιστορικού μας πάρκου!»

«Ανάπλι εμπρός!»

Από την πλευράς της η δημοτική παράταξη «Ανάπλι εμπρός!», σε ανακοίνωσή της, σημειώνει τα εξής:

Ούτε μελέτες που μειώνουν το πράσινο και αυξάνουν το πλάτος του πεζοδρομίου για ευνόητους λόγους χρειάζονται ουδέ και Πανελλήνιος ή παγκόσμιος διαγωνισμος που θα κοστίσουν χρήματα.

Ούτε ανάπλαση με τοίχους και σκαλοπάτια. Αγάπη και φροντίδα χρειάζονται.

Να ξανακάνουμε υπέροχο το Πάρκο μας. Με πολύ λίγα χρήματα.

Και το σχέδιο του έτους 1900 είναι υπέροχο. Το οφείλουμε στους τότε κηπουρούς που με μεράκι προσέφεραν στην κοινωνία της πόλης

Χαράλαμπος Αντωνιάδης

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Χαρ.Αντωνιάδης, τοποθετήθηκε για το ζήτημα, ως εξής:

«Δεν θέλω να μιλήσω σήμερα για το πάρκο. Όχι, σήμερα δεν θέλω να μιλήσω για τη μελέτη που πέρασε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για το πάρκο του Κολοκοτρώνη. Θέλω να πω δυο λόγια για τις διαδικασίες που ακολουθεί ένα συμβούλιο.

Τελικά μήπως ζούμε σε μια επίφαση δημοκρατίας;

Ας πούμε ένα παράδειγμα από τη χθεσινή συζήτηση: Σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου υποστηρίζει ότι πήρε τη μελέτη για ενημέρωση το πρωί της Τρίτης ενώ η συνεδρίαση είχε οριστεί για το βράδυ της ίδιας μέρας. Επομένως, δεν μπορούσε να προλάβει να δει αναλυτικά τα στοιχεία και έτσι ζήτησε να γίνει πρώτα παρουσίαση της μελέτης και στην επόμενη συνεδρίαση να παρθεί απόφαση.

Προς στιγμήν η πρόταση έγινε δεκτή. Παρουσιάστηκε η μελέτη και ακολούθησαν ερωτήσεις, τοποθετήσεις συμβούλων και δημοτών.

Γίνεται διακοπή της συνεδρίασης και με την επανέναρξη ο δήμαρχος εισηγείται ότι δεν άκουσε καμία πρόταση και προτείνει να ψηφίσει εκείνη την ώρα το δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι πολύ απλά γράφει στα παλιότερα των παπουτσιών κάθε άποψη που ακούστηκε. Διαγραφεί τους συνομιλητές με μια φράση πολύ γνώριμη «ένα ρεσιτάλ προτάσεων του τίποτα». Αυτό θα πει σεβασμός στην αντίθετη άποψη… Μάλιστα το θεωρεί τόσο έξυπνο και δημοκρατικό που βγάζει και ανακοίνωση τύπου.

Τελικά όλοι αυτοί που έχουν καταθέσει εδώ και δύο χρόνια αλλά και στη χθεσινή συνεδρίαση εναλλακτικές προτάσεις για το πάρκο Κολοκοτρώνη είναι ένα τίποτα. Ευχαριστούμε..

Υ.Γ. 1 Αντίγραφο από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδειξε περίτρανα ότι το Ναύπλιο δεν γυρίζει πίσω πηγαίνει μόνο μπροστά τόσο αποφασιστικά που καλό θα ήταν κάποιοι να το καταλάβουν. Μάλλον δείχνει ότι το Ναύπλιο γυρίζει χρόνια πίσω.

Υ.Γ.2 Δεν θα κάνω σήμερα καμιά αναφορά στην προσωπική επίθεση που δέχτηκα μετά την τοποθέτηση».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ