Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑ3 έξυπνοι τρόποι αποταμίευσης αν είσαι φοιτήτρια

3 έξυπνοι τρόποι αποταμίευσης αν είσαι φοιτήτρια

Δεν έχει σημασία αν ήσουν στη θεωρητική κατεύθυνση και μισούσες τα οικονομικά μαθήματα:

έξυπνοι τρόποι αποταμίευσης υπάρχουν και μπορείς να τους αξιοποιήσεις στη φοιτητική σου ζωή, όπου οι πιθανότητες λένε πως δεν εργάζεσαι και οι γονείς σου δυσκολεύονται να σου παρέχουν ένα συγκεκριμένο budget, κάθε μήνα. Σε κάθε περίπτωση, οι παρακάτω έξυπνοι τρόποι αποταμίευσης, όχι μόνο θα διευκολύνουν την οικογένεια σου, αλλά θα σε βάλουν σε μία νοοτροπία που μπορείς να ακολουθήσεις στη μετέπειτα ζωή σου και να βγεις μόνο κερδισμένη.
Έξυπνοι τρόποι αποταμίευσης; Για δες…

Κάνε… αποτοξίνωση
Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, ίσως προσπαθείς να σκαρφιστείς μία top δικαιολογία για να εξηγήσεις στους γονείς σου πώς ξόδεψες τόσα χρήματα μέσα σε ένα σαββατοκύριακο (κι εμείς φοιτήτρια υπήρξαμε…). Η Leanne Jacobs, συγγραφέας του βιβλίου Beautiful Money, προτείνει να «δουλέψεις» με ό,τι έχεις. Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά, κάτσε χαλαρή στον καναπέ σου, πάρε ένα ημερολόγιο και οργάνωσέ τα πάγια έξοδα σου μέσα στον μήνα, όπως είναι οι λογαριασμοί και το σούπερ μάρκετ. Ακύρωσε τις δραστηριότητες που δεν κάνουν χαρούμενη ούτε εσένα ούτε τον τραπεζικό σου λογαριασμό και αντικατάστησέ τες με άλλες που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να μην αγχώνεσαι για την οικονομική σου κατάσταση.

Εξάσκησε τον κανόνα με τις 24 ώρες
Ένας σοβαρός λόγος που οι άνθρωποι πασχίζουν να εξοικονομήσουν χρήματα και αποτυγχάνουν παταγωδώς είναι ο παρορμητισμός. Είτε πρόκειται για μία τσάντα είτε για μία συναυλία, κάτσε και σκέψου αν πραγματικά χρειάζεσαι το συγκεκριμένο αγαθό. Ο κανόνας λέει να… εξαναγκάσεις τον εαυτό σου να περιμένει 24 ώρες και να σκεφτεί τα θετικά και τα αρνητικά πριν κάνει οποιαδήποτε αγορά.

Δωρεάν δραστηριότητες και οικονομικά γεύματα
Με καλή διάθεση και λίγη αναζήτηση, θα βρεις πολλές οργανώσεις που διοργανώνουν δωρεάν δρώμενα – από ξεναγήσεις μουσείων μέχρι fitness προγράμματα. Εκτός των άλλων, οι φοιτητικές κοινότητες πάντα οργανώνουν ποικίλα events, στα οποία μπορείς να περάσεις τέλεια χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Όσο για το φαγητό; Το μαγείρεμα στο σπίτι με φίλους είναι μια τέλεια ευκαιρία για να διασκεδάσεις και να απολαύσετε ωραίο φαγητό, χωρίς να χαλάσεις πολλά σε ένα ακριβό εστιατόριο.

 

 

http://www.missbloom.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ