Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗ«Πως θα αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον κοροναϊό;" ερώτηση της Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

«Πως θα αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον κοροναϊό;” ερώτηση της Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την ανησυχητική έξαρση του κοροναϊού (2019-nCoV).

Η κυρία Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στα εκατοντάδες κρούσματα της νέας επιδημίας πνευμονίας που στοίχισε μέχρι τώρα τη ζωή 17 ανθρώπων στην Κίνα, σύμφωνα με τις αρχές του Πεκίνου.

H Ελληνίδα ευρωβουλευτής επεσήμανε οτι η μετάδοση του ιού προχωρά με εκπληκτική ταχύτητα, καθώς κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν πλέον εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, και τις ΗΠΑ, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο έτος στην Κίνα αυξάνουν τις πιθανότητες της περαιτέρω εξάπλωσής του.

Η κυρία Ασημακοπούλου ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τoν μηχανισμό PREPARE, πως προτίθενται να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ανέβει το επίπεδο συναγερμού από 1 που είναι σήμερα σε 2 ή 3.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ