Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Όλα στο φώς (όσα καταφέρω)» ξεκαθαρίζει ο Κ.Καράπαυλος για το Γηροκομείο Ναυπλίου

«Όλα στο φώς (όσα καταφέρω)» ξεκαθαρίζει ο Κ.Καράπαυλος για το Γηροκομείο Ναυπλίου

Συνεχίζει τις αναρτήσεις τους για την κατάσταση του Γηροκομείου Ναυπλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπλι εμπρός!» και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Κώστας Καράπαυλος.

 

Στις τελευταίες του αναρτήσεις αναφέρεται σε δύο ακίνητα που έχει το Γηροκομείο στην Αθήνα- τα οποία αναζητούνται!- και για το ότι ενώ έχει παραχωρήσει χώρο για την κατασκευή του Ι.Ν.Αγίου Αναστασίου, δεν έχει καμία απολαβή από αυτόν.

Αναλυτικά, αναφέρει ο κ.Καράπαυλος:

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ (όσα καταφέρω). Μεταξύ των άλλων το Γηροκομείο Ναυπλίου έχει δύο ακίνητα στην Αθήνα. Το ένα είναι ένα γραφείο στην οδός Θησέως 7-9 εμβαδού 18,70 τ.μ.
Το άλλο είναι στην οδό Σπετσών 48 (μάλλον διαμέρισμα) εμβαδού 79 τ.μ.
Πρώτη προτεραιότητα να τα βρούμε. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε σε ποια Θησέως είναι το γραφείο. Στην Καλλιθέα; Στην Αθήνα; Κάπου αλλού; Φαίνονται κενά τα ακίνητα αυτά.

Δεύτερη προτεραιότητα να το ελέγξουμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει γίνει κάποια κατάληψη. Κάποιος φίλος που μπορεί να βρεθεί στους δρόμους αυτούς ας ρίξει μια ματιά. Θα πάω κι εγώ κάποια στιγμή.

Αμέσως μετά να προσπαθήσουμε να τα εκμισθώσουμε για να αποφέρουν εισόδημα.
Ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι θετικός στο να το ψάξουμε το ζήτημα.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι προσπάθησαν σοβαρά να τα νοικιάσουν και δεν τα κατάφεραν. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η εξεύρεση στέγης έχει γίνει δύσκολη Το ακίνητο στην Σπετσών 48 δεν είναι μακρυά από τα Δικαστήρια .

Ναι. Ενεργοποιείται το νέο Συμβούλιο. Προσπάθεια. Η πρόταση για την μόνιμη λύση του οικονομικού είναι έτοιμη. Εδώ και χρόνια θα μπορούσαν να γίνουν αυτά που θα προτείνουμε. Για να μην φτάσουμε σε τέτοια αδιέξοδα».

 

Στην δεύτερη ανάρτησή του:

«Ολοι αναρωτιούνται το πως το Γηροκομείο έφτασε μέχρι εδώ να οφείλει ένα μύριο και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να έχει ήδη πουλήσει ακίνητα μεγάλης αξίας.
Κάποιοι ομιλούν για ελέγχους στο παρελθόν και για Εισαγγελείς. Δεν έχω βρει μέχρι σήμερα κάτι που να άπτεται των εισαγγελικών καθηκόντων. Να είστε βέβαιοι ότι εάν βρω ενδείξεις δεν θα σιωπήσω και δεν θα αδρανήσω.
Κακοδιαχείριση ετών.  Εμπαινε επί χρόνια μέσα πολλά χρήματα το Γηροκομείο και η μόνη λύση ήταν “πουλάμε ακίνητα” από την τεράστια περιουσία. Αλλά και αυτά τελειώνουν κάποια στιγμή. Αλλά σιγά-σιγά, όλα στο φως.

Απόφαση αριθμός 8 του έτους 1989. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου ομόφωνα αποφασίζει να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ένα τμήμα του μεγάλου οικοπέδου του στην εκκλησία για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Αναστασίου. Χωρίς να βάλει όρους και προϋποθέσεις. Αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι θα ανεγείρετο μία μικρή εκκλησία για το Γηροκομείο και για την γειτονιά. Αντί για αυτό ανεγέρθη ένα τεράστιο κτήριο, με υπόγειο και μεγάλο όγκο.

Το Γηροκομείο απώλεσε την δυνατότητα να εκμεταλλευθεί το οικόπεδό του που ήταν σε εκπληκτική θέση με θέα, αφού μπροστά είναι τα οικόπεδα του Δημοσίου. Φαντασθείτε μια πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα που να τα εκμεταλλεύεται το Γηροκομείο. Δε θα είχε έλλειμμα. Και μια μικρή εκκλησία του Αγίου Αναστασίου. Και ο Αγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς θα ήταν ευτυχής για την φροντίδα στους γέροντες και τις γερόντισσες. Τι; Οχι;
Αυτά έγιναν πριν 31 χρόνια από τον τότε παντοκράτορα της πόλης.

Θα μου πείτε: “τί ψάχνεις τώρα μετά από τόσα χρόνια;”
Αυτό που λέω είναι ότι η εκκλησία και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αναστασίου έχουν μια τεράστια ηθική υποχρέωση, τώρα στις δύσκολες στιγμές, να ενισχύσουν το Γηροκομείο.
Ας αναλάβουν όλη την ΔΕΗ από εδώ και εμπρός μιας και το οικόπεδο είναι ενιαίο (ερώτημα είναι πως έγινε δυνατή η τοποθέτηση δύο μετρητών)

Οι φωτογραφίες είναι από το υπόγειο του Ιερού Ναού. Έκτισαν, έκτισαν και ουσιαστικά ανεκμετάλλευτοι παραμένουν οι χώροι, που στέρησαν από το Γηροκομείο την δυνατότητα αξιοποίησης του οικοπέδου».

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ