Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠελοπόννησος: To 2019 έντυσε στα λευκά τα ορεινά μας ...(ΦΩΤΟ από Καρυά...

Πελοπόννησος: To 2019 έντυσε στα λευκά τα ορεινά μας …(ΦΩΤΟ από Καρυά και Τρίκαλα)

Τελικά το 2019 δεν άφησε παραπονούμενους τους φίλους του χιονιού και του χειμώνα. Τις δύο τελευταίες ημέρες η «Ζηνοβία» απεδείχθει αρκετά ισχυρή για τα ορεινά και αρκετά ημιορεινά τμήματα της χώρας.

 

Σε πολλές περιοχές χωριά ντύθηκαν με το λευκό πέπλο του χειμώνα. Στην Πελοπόννησο τα ορεινά ακολούθησαν το γενικό κανόνα και οι περιοχές των Καλαβρύτων, της Γκούρας, των Τρικάλων Κορινθίας, του Μαινάλου, του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα φορτώθηκαν με χιόνι. Οι συνήθεις διαδρομές έκλεισαν, αλλά μόνο η διαδρομή Βυτίνας παραμένει τελείως κλειστή, ακόμη και με αλυσίδες.

Στην Αργολίδα, τα Βορειοδυτικά ορεινά χωριά του Δήμου Άργους – Μυκηνών είδαν χιόνι. Την ευκαιρία θέλησαν να εκμεταλλευτούν αρκετοί Αργολιδείς που “πήραν τα βουνά”. Αρκετοί επισκέφτηκαν το Αρτεμίσιο, αφού γρήγορα έγινε γνωστό ότι από Καρυά και πάνω είχε χιόνι αρκετό.

Η χιονόπτωση πάντως έχει σταματήσει σχεδόν παντού και οι θερμοκρασίες στα ορεινά απόψε γύρω στο μηδέν ή και λίγο πιο κάτω. Νέο χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο Δευτέρα και πάλι με τον νέο χρόνο από την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης από την περιοχή Καρυάς – Αρτεμισίου και Τρικάλων – Ζήριας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ