Με 4 δράσεις έκλεισε το 2019 το Λύκειο Ελληνίδων Άργους

- Advertisement -

Στην εκπνοή του χρόνoυ, η λυκειακή χρονιά ολοκληρώθηκε για το Λύκειο Ελληνίδων Άργους,  με μια σειρά δράσεων.

- Advertisement -

 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, μέλη του Δ.Σ και φίλοι του Λυκείου πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην πόλη της Καλαμάτας, προκειμένου να επισκεφθούν την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια».

Η πρόεδρος του ΛτΕ Καλαμάτας Βικτωρία Καρέλια, οι έφοροι ιματιοθήκης και οι υπεύθυνοι της συλλογής υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν τα μέλη του Λ.Ε., με τον πιο θερμό τρόπο.

Ο Κων/νος Γιαννακόπουλος τους ξενάγησε στους χώρους της συλλογής –έκθεσης όπου θαύμασαν τις υπέροχες ενδυμασίες και κοσμήματα απ’ όλη την Ελλάδα. Ύστερα επισκέφθηκαν το ΛτΕ Καλαμάτας , ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της παλιάς πόλης , δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. «Ευχαριστούμε θερμά το αδελφό Λύκειο για την «αβραμιαία» φιλοξενία κι ευχόμαστε πάντα ν’ ανταμώνουμε !»

  • Την Παρασκευή 20/12 στην κατάμεστη αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», η μικτή παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία ενηλίκων και η νεοσύστατη παραδοσιακή παιδική χορωδία του ΛτΕ υπό τη διεύθυνση των Ιωάννη Χαβιαρλή και Μάριου Καραχάλιου, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ι.Μ Αργολίδας σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ με τίτλο «Χριστός γεννάται …Χριστός γεννέθεν». Εκεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος προλόγισε ορισμένους εκκλησιαστικούς ύμνους και αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μητρόπολης των εορτών.
  • Το Σάββατο 21/12 οι λιλλιπούτιοι ηθοποιοί του συλλόγου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με τίτλο «Από τον Άγιο Βασίλη με αγάπη» , σε επιμέλεια της παιδαγωγού Μαρίας Μπαρμπουλέτου , η οποία είχε επιμεληθεί και τα υπέροχα σκηνικά της παράστασης!
  • Την Κυριακή 22/12 η μικτή παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία ενηλίκων, συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη εορτή του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Ι.Ν Τιμίου Προδρόμου Άργους, στην οποία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης, όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του ΛτΕ Άργους εύχονται σε όλους καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα , υγεία , αγάπη κι ελπίδα σε όλο τον κόσμο!

Να σημειωθεί πώς την παραμονή των Χριστουγέννων, η μικτή παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του ΛτΕ Άργους έψαλε τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Νεκτάριο, συνοδεία της προέδρου του ΛτΕ και παιδιών των χορευτικών ομάδων, με ενδυμασίες της Θράκης.

 

- Advertisement -

________________